Gerilim devam ediyor... FBI o bilgiyi vermeyecek

FBI, ABD'de terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin nasıl kırıldığını açıklamayacak.

Gerilim devam ediyor... FBI o bilgiyi vermeyecek
Gerilim devam ediyor... FBI o bilgiyi vermeyecek
GİRİŞ 28.04.2016 11:42 GÜNCELLEME 28.04.2016 11:42

FBI'dan yapılan açıklamada, kurumun telefona giriş yöntemini satın  aldığı, ancak bunun "yöntemin nasıl çalıştığı ve şifreyi kırmak için yararlanılan Iphone'daki yazılım açığının yapısı ile kapsamına dair teknik detayları kapsamadığı" belirtildi.

Kurumun bilgi ve teknoloji biriminden yetkili Amy Hess, "Bu süreç,  zorunlu olarak açıkla ilgili önemli ölçüde teknik bilgi gerektiriyor.  Açığın  yapısı ve boyutu hakkında yeterli bilgi olmadan açık giderilemez." dedi.

FBI Direktörü James Comey, geçen hafta şifrenin kırılması için kurumun  1 milyon dolardan fazla ödeme yaptığını ve şifreyi nasıl kırdıklarının  detaylarını Apple ile paylaşma konusunda henüz bir karara varmadıklarını  açıklamıştı.

FBI, Şubat ayında teknoloji şirketi Apple'dan söz konusu iPhone'un  şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep etmiş, Apple bu eylemin dünya  genelindeki bütün iPhone telefonları ve kullanıcıları için gizlilik haklarının  ihlali anlamına geleceği gerekçesiyle bu talebi reddetmişti. FBI, mart ayı  sonunda söz konusu Iphone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını  duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İtalya'da İkinci Dünya Savaşı alarmı! 36 bin kişi tahliye edildi
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor