Rusya'dan misilleme! Uçak gemisi gönderiyorlar

Rus savunma bakanı, Akdeniz'e uçak gemisi göndermeyi planladıklarını açıkladı.

Rusya'dan misilleme! Uçak gemisi gönderiyorlar
Rusya'dan misilleme! Uçak gemisi gönderiyorlar
GİRİŞ 21.09.2016 20:54 GÜNCELLEME 21.09.2016 21:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye, Suriye'de savaşın başladığı günden beri uçuşa yasak 'güvenli bölge' oluşturulması konusundaki teklifini sürekli dile getiriyor. Bugün ise, ABD'den Türkiye'nin önerisine benzer bir teklif geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de bazı bölgelerde uçuşlara sınırlama getirilmesine dair açıklama yaptı. Kerry, böylece Esed rejiminin, mücadele bahanesiyle sivilleri vurmasının önününe geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu ifadelerin ardından Rusya tarafından ilginç bir açıklama yapıldı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz'e yeni bir uçak gemisi göndermeyi planladıklarını söyledi.

RUS BASINI 'SURİYE İÇİN' DEDİ

Şoygu, savunma bakanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, "Şu an Doğu Akdeniz'de en az 6 Rus savaş gemisi ve 3-4 yardımcı gemimiz bulunuyor. Askeri gücü artırmak için Amiral Kuznetsov uçak gemisini bölgeye sevk etmeyi planlıyoruz" dedi.

Daha önce Rus basınında yer alan haberlede, Rusya'nın tek savaş gemisi Amiral Kuznetsov'un Suriye'deki operasyonlarda kullanılmak üzere Akdeniz'e gönderileceği belirtilmişti.

KONVOY SALDIRISINDA ABD İDDİASI

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir insansız hava aracının (İHA) Halep'e bağlı Urum el-Kubra bölgesinde BM ve Suriye Kızılayı'na ait insani yardım konvoyuna saldırı düzenlendiği anda bölgede uçtuğunu iddia etti.

Halep'e bağlı Urum el-Kubra'da Suriye Kızılayına ait insani yardım taşıyan konvoya düzenlenen hava saldırısında 12 kişi ölmüşhayata gözlerini yummuş, 18 kişi yaralanmıştı. Urum el-Kubra beldesi sivil savunma yetkilisi Hüseyin Bedu, "Urum el- Kubra'daki insani yardım konvoyu Rus ve rejim uçaklarınca bombalandı." açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 18
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    bundan böyle ABD ile yapılacak bütün anlaşmalara %100 inanmayalım ve dikkatli olalım !
    Cevapla
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın tek gayesi Akdeniz kıyılarında bir nusayri devletinin kurulup, Lazkiyedeki üssünü kaptırmamak. Rusyadan kurtulmak istiyorsak Kıbrısta bir üs verip çekilmesini sağlamak olacaktır. Aslında bu ABD nin de tüylerinin diken diken edecektir.
    Cevapla
  • adem turgut 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya gereksiz yere kaşınıyo bence
    Cevapla
  • sadi 7 yıl önce Şikayet Et
    muhalifler için sığınaklar yapmak şart.böylece uçaklardan etkilenmezler...
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    ab, ile rusyanın yeni senaryoları, türkiyede dahil ortadoğuyu iyice karıştıracaklar, çok büyük yığınaklar yapıyorlar, toprakları paylaşacaklar, allah belalarını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!