Kerry'den 'uçuşa yasak bölge' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı, rejim uçaklarının Suriye'de uçuş alanlarına dair açıklama yaptı.

Kerry'den 'uçuşa yasak bölge' açıklaması
Kerry'den 'uçuşa yasak bölge' açıklaması
GİRİŞ 21.09.2016 18:04 GÜNCELLEME 21.09.2016 19:13
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, rejim uçaklarının Suriye'de uçuş alanlarına dair açıklama yaptı. 

Kerry, "Suriye savaş uçaklarının, meşru muhalefetin bulunduğu bölgelerde uçması sınırlandırılabilir." dedi.

'YERE İNMESİNİ SAĞLAMALIYIZ'

Kerry şöyle konuştu:

''El Nusra Cephesi'yle mücadele ediyorum' bahanesiyle sivil hedeflere saldırmasını engeller. 

Biz bir an önce kritik noktalarda bulunan tüm hava araçlarının yere inmesini sağlamalıyız ve insani yardımların kesintisiz ulaşmasını temin etmeliyiz.''

ERDOĞAN DEFALARCA UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce defalarca Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması ve sivillere yardımın önünün açılması gerektiğini söylemişti.

Erdoğan, Çin'deki G20 Zirvesi'de ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'uçuşa yasak bölge ilan edelim' teklifinde bulunmuştu. ​

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • halk kazanmalı 7 yıl önce Şikayet Et
    nihayet uyandılar. eğer uçuşa yasak bölge olmazsa bütün taraflar için riskler büyür. suriye yönetiminin demokratik seçimle gelen suriye halkına bırakılması gerekiyor. suriye halkı diktatörün yandaşları değil. ayrıca pyd gibi terör örgütlerinin suriyeden çıkarılması ve suriyenin birliğinin sağlanması gerekiyor. bu sağlanırsa iran ve rusya tehdidi ortadan kalkar. bunun için esedin savaşı kazanmasının engellenmesi ve masum halkı vurmasının engellenmesi gerekiyor. uçuşa yasak ve güvenli bölge ırak ve suriyenin birliği içinde şart. barışı engelleyen 3 taraf var. esed, ışid ve pyd. bu üçünün mutlaka suriyeden çıkarılması gerekiyor.
    Cevapla
  • F.T.H 7 yıl önce Şikayet Et
    yani bizim dedigimiz olmadi abdnin dedigi olduya getirildi vay dunyanin adaletini abd mi sagliyor yaziklar olsun
    Cevapla
  • Ahmetzgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin dediğine değil kendi dedikleri hain sinsi plan peşindeler, Türkiye saf dışı kalmamalı mutlaka belirleyici güç olmak zorunda aksi durumda bölge Türkiye için uçuşa yasak bölge konumuna gelecektir.
    Cevapla
  • Sedat Gündüz 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle , güvenlikli bölge planı Türkiye ve bölgeye zararı olacak bir plandır. Saddam'ın zulmünden kurtarmak için 36-35 parelel iddiaları ortaya atıldı.. yani uçuşa yasak bölge planı dönemin Türkiye yönetimi de destek verdi. Ortaya Kandil çıktı. Kuzey Irak Kürt yönetimi çıktı. Şimdi parçalı bir Irak varsa, Suriye'de de benzer bir oyun oynanıyor demektir. Bu Suriye'nin Irak'ın, Kürtlerin yada Türkiye'nin yararına olacak bir durum değildir. Uçuşa yasak bölgede ABD cirit atacaksa bu daha kötüdür.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    başından beri söylediğimiz şeyi kendi çıkarları olunca nasıl hemencicik söylüyorlar ama artık çok geç rusya s400 leri yerleştirdiyse nasıl olacak bu .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?