Hedefi takip edebilen mermi geliştirildi

ABD Savunma Bakanlığına bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı, havadayken manevra yapabilen 50 kalibrelik bir mermi geliştirdi.

GİRİŞ 23.09.2016 15:39 GÜNCELLEME 23.09.2016 16:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

DARPA'dan yapılan açıklamada, ateşlendikten sonra yön değiştirebilen merminin, takip özelliğine sahip "gerçek zamanlı optik kılavuz sistemi" kullanılarak tasarlandığı belirtildi.

Kılavuz sisteminin, hava koşulları ve hedefin hareketleri gibi dış etkenlere rağmen keskin nişancıların tam isabet şansını yükselttiği kaydedildi.

Açıklamada, "Ordu mensubu keskin nişancılar için, Afganistan'da sıklıkla görülen tozlu ve rüzgarlı arazi gibi uygunsuz koşullarda hareketli hedefleri ele geçirmek, mevcut teknolojiyle çok zor." ifadesi kullanıldı.

DARPA, güdümlü keskin nişancı mermilerinin tanıtımını ilk kez 2014 yılında yapmıştı. İlk canlı atış denemeleri geçen yıl gerçekleştirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Hedefteki şahıs yanında ot çalı gibi bir şeyin alevli yanması bu mermiyi aleve doğru saptırır.Açık alanda koşan bir hedefi indirmek için tasarlanmış.Güneşli havalar da da işe yaramaz.İnsan vücut ısısını özellikle karanlıkta algılayarak çalışıyor olmalı.Laser güdümlü olması zayıf ihtimal.Mermi ucunda küçük bir termal kamera ve yöndeğiştirmesini sağlamak için rüzgar akışını ayarlayan küçük bir motor yeterli.Aselsan ne güne duruyor.Yapılmayacak bir şey değil.Gece operasyonlarında ezici bir üstünlük sağlar
    Cevapla
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji herseydir. Ekonomimizle birlikte teknolojimizi de gelistirerek batinin uzerimizdeki emellerini boşa cikarmaliyiz. Tubitak gibi arastirma merkezlerimizi daha cok onemseyip destegi artirmaliyiz. Sonra da uretim tabiki. Yolun acik olsun ulkem. Hersey millilesecek ve Basaracagiz bunlari eminim.Yoneticilerimiz harika ilerliyor.cok guzel olacak insallah
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Batililar silah yerine sevgiyle kalpleri calsaydi dunya su sn cok guzel bir yer olurdu ama bati gercektende tek disi de dusmus bir canavardir kimse memmun degil ama ya korkusundan yada cikari icin batici gorunuyor
    Cevapla
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Umarım kendinize döner o mermi ve tam isabet le vurur dünyada sizden kurtulur teröristin başı ABD.
    Cevapla
  • çocuk 7 yıl önce Şikayet Et
    inandırıcı gelmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi