Putin'in Özel Temsilcisi: Türkiye'yi uyardık!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Özel Temsilcisi Aleksandr Dugin'in Türkiye'yi 14 Temmuz'da askeri hareketlilik konusunda uyardığı ortaya çıktı

GİRİŞ 03.10.2016 13:02 GÜNCELLEME 03.10.2016 18:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya’ya ziyarette bulunan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz ve Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Üyesi Ahmet Tunç ve beraberindeki heyet Moskova’da Rusya Dış Politika Danışmanı ve Rusya Federasyon Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi Aleksandr Dugin ile bir araya geldi.

'UÇAĞI DÜŞÜRENLER CUNTAYDI'

Cengiz, uçak düşürme olayının provokatif bir eylem olduğunu, olaydan bir gün sonra bildiklerini ancak Ocak ayında kendilerine gelen Türk Hava Kuvvetleri’nden bir grubun sunduğu belgeler ile olaydan tam emin olduklarını söyledi. Bu belgeleri devletin önemli birimleri ile paylaştıklarını ve aynı zamanda Aleksandr Dugin’in de Türkiye ziyareti sırasında kendisine ilettiklerini ve Dugin’in de bunu Rusya yönetimi le paylaştığını söyledi.

14 TEMMUZ'DA UYARDI: ORDUDA HAREKETLİLİK VAR

Cengiz Dugin'in Türkiye'yi uyardığını belirterek,  şunları söyledi;

Yine Sayın Dugin’i 14 Temmuz’da Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin özel davetlisi olarak Türkiye’ye davet ettik. Darbeden, yani ihanet gecesinden bir gün önce. O zaman da Sayın Dugin, şunu diyordu, ‘Sizin ordunun içerisinde bir hareketlilik söz konusu’... Türkiye’nin artık bir karar verme aşamasına geldiğini, bir tercih yapmak zorunda olduğunu, bunun üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi böyle özel bir toplantıda. 14 Temmuz’da da bunu söyledi, 15 Temmuz günü Moskova’ya dönmek için çıktı.  Yani Sayın Dugin uçağa bindiğinde darbe başlamıştı."

'ERDOĞAN'IN KARARI OLMADIĞI MART AYINDA ANLAŞILDI'

Olayın hemen ardından Aralık 2015’in başından itibaren üst düzey Türk askeri heyetlerin Rusya’ya geldiğini söyleyen Dugin ise, ilk olarak bunu onlardan duyduğunu ancak ellerinde kanıt olmadığını belirterek bu ziyaretin pek dillendirilmediğini söyledi. Dugin, şöyle devam etti:

"Askeri meslektaşlarımızın uçağın başka güçler tarafından vurulduğuna dair kanıtları yoktu. Türkiye İstihbarat Servisi’nin üst düzey yetkilileri, generalleri Erdoğan’ın uçağı vurma talimatını vermediğini söylediler ve stratejik teknolojik açıdan birçok argüman söylediler. O zaman bu olayın böyle olduğuna dair kanıtları yoktu. Daha sonra ikinci kez Mart ayında Hasan Cengiz’in daveti üzerine gerçekleşti. İşte o zaman tamamen başka güçler Erdoğan’a yakın güçler Türk ordusunun içerisinde komplo kurulduğuna ilişkin kanıt sundular. Bunu da yönetimimize yavaş bir şekilde ilettiler. Böylelikle Mart ayında Rusya bunun Erdoğan’ın kararı olmadığını, aksine hem Türk yönetiminde ve Türk ordusunda hem Rusya’ya hem de Erdoğan’a karşı komplo elementi olduğunu biliyordu. Ve tabi ki kimin tarafından böyle bir komplo olduğunu, Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerini bozmak kimin için önemli olduğunu anlamak çok kolay."

"ERDOĞAN'IN ÖZRÜ ÇOK ERKEKÇE BİR HAREKETTİ"

Dugin şöyle dedi:

İlk olarak Erdoğan’ın özrü, ki bu çok erkekçe bir hareketti. O kendisini kandırdıklarını itiraf etti ve darbe girişimi bunların boş sözler olmadığını kanıtladı. İlişkilerimizi bozmak isteyenler Erdoğan’ın Rusya tarafına dönmeye başladığını görünce insanların hayatını kaybettiği darbeyi düzenlediler. Daha sonra her şey anlaşılmaya başladı, Türk meslektaşlar FETÖ’nün ne olduğunu biliyorlar. Bu buz dağının sadece tepesi. Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerini bozma çabası Fetullah Gülen’den de daha derinde yatıyor, burada başka güçler de var. Putin ve Erdoğan’ın tarihi görüşmesinin ardından yeni bir yola girdik. Türkiye bir kez daha Avrasya önceliğini gözden geçirmeli, Avrupa’da Türkleri beklemiyorlar sizde biliyorsunuz. Türkler için Avrupa kapalı iken Rusya açıktır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • azeri 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nano teknolojide çok zayıf ama öyle silah projeleri var ki onu yapacak teknoloji yoktur. Rusya uydudan izlemiş derse izlemiştir. Su anda rusya sualti kayıplarını abd nerede olduğunu bile tespit edemiyor. Çok sessiz ve radara yakalanamiyor. Türkiye rusyanin bu tarafından yararlanmali.
    Cevapla
  • Kardeşim Dugin??? 7 yıl önce Şikayet Et
    Sırada Sisi var!!!
    Cevapla
  • ekremmm 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya size şu an sadece suriyede esede desteği çekmek ve mualiflere ösoya yardım etmek ve orada adil bir seçim yapılmasını sağlayıp diğer dış güçlerin suriyeden çıkmasını sağlamak kalıyor ve türkiye o zaman tamamen senin yanında olurki o zaman asya birliğini bile kurabiliriz ne güzel olurdu hemde
    Cevapla
  • servet ozturk 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya soğuk savaş döneminde Paris’teki askeri töreni 1957 ‘de uydudan izlemiş ve o görütüleri 2000’ li yıllarda Avrupa ile paylaştı. O tankların görüntülerini çok net bir şekilde ben de televizyondan izlemiştim. Unutmayalım ki yıl 2016 her ülke her ülkeyi gücü nisbetinde uydudan izliyor.Putin Turkiye’ye bildirdi mi bilemem ama tank hareketliligini biliyorum derse kesin doğrudur.Rusya ABD’yi de izliyor.ABD’de Rusya’yı tabi.
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    1957'de sputnik-1 ilk "yapay" uydu uzaya gönderilmişti. ruslar tarafından gönderildi ama görüntü alma özelliği yoktu.
    Cevapla
  • hazeyn 44 7 yıl önce Şikayet Et
    enisteden allah razi olsun :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor