Fransa’dan "olağanüstü hale devam" kararı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkeye yönelik terör tehdidi yüzünden olağanüstü hal uygulamasının uzatılacağını açıkladı.

Fransa’dan "olağanüstü hale devam" kararı
Fransa’dan "olağanüstü hale devam" kararı
GİRİŞ 16.11.2016 04:02 GÜNCELLEME 16.11.2016 04:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fas’ın Marakeş kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) Liderler Zirvesine katılan Hollande, burada France 24 ve TV5 televizyon kanallarının iç ve dış politikaya yönelik sorularını yanıtladı.

Hollande, olağanüstü hal uygulamasının, gelecek yıl nisan ve mayıs ayında düzenlenecek iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzatılacağını bildirdi.

Hollande, “Olağanüstü hal uygulamasının cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzatılmasını istiyorum. Terör tehdidine karşı olağanüstü tedbirleri alma ihtiyacımız bulunuyor. Ayrıca gelecek haftalarda seçim kampanyaları başlayacak. Toplantılar ve gösteriler düzenlenecek. Hükümetin olağanüstü halin uzatılması ile ilgili sunacağı teklif Parlamentoya sunulacak." dedi.

Fransa’nın başkenti Paris ve Saint Denis'de 13 Kasım 2015’te pek çok farklı noktaya düzenlenen terör saldırılarının ardından ilk kez olağanüstü hal ilan edilmişti.

YORUMLAR 9
  • ttttttt 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yürü get len. Bir patlamadan ohal yaptınız. Bizde meclis bombalandı. Niye ohal diye biryerlerinizi yırttınız. Saçma sapan ohal uzatmayın, adamın da canını sıkmayın. Orayı aldığımızda toplamak çok zor olacak sonra. Birazda bizi düşünün.
    Cevapla
  • doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    özgürlükleri kısıtlıyorlar. endişe ile izlemeye devam edeceğiz. bir yerlerinde patlama mı oldu.
    Cevapla
  • Müller 7 yıl önce Şikayet Et
    Fransa için endişeliyiz, uluslararası gözlemciler Fransayı denetlemelidir, özgürlükler kısıtlanmamalıdır.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu acaba haberleri izliyor mu? Her gün OHAL'den dert yanıyor da zatı cenapları . Meclis bombalansa FRANSA'da herhalde savaş alarmına geçip teröristleri barındıran ülkelere savaş açarlardı.
    Cevapla
  • böyle 7 yıl önce Şikayet Et
    endişeliyiz, orantılı güç kullanın, gazeteciler serbest olsun, terörle mücadele yasanızı değiştirin, insan hakları ve özgürlük ve demokrasiden ödün verirseniz yaptırım uygularız. fransanın terörle mücadelesini destekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor