PYD’ye 500 milyon dolar

GOAL, IRC ve IMC isimli kuruluşların başını çektiği batılı dernekler, Suriye’ye yardım faaliyeti altında terör örgütü PYD’ye para aktarılıyor.

PYD’ye 500 milyon dolar
PYD’ye 500 milyon dolar
GİRİŞ 07.12.2016 06:49 GÜNCELLEME 07.12.2016 10:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'de üslenen batılı yardım kuruluşları Suriye'de muhalif bölgelere yardım görüntüsü altında 2015 yılından başlayarak birçok usulsüzlüğe imza attı. Aynı kuruluşlar Haseke, Afrin ve Aynel Arab'a 500 milyon dolar nakdi yardımda bulundu. Skandal ABD'nin hazırladığı raporda ortaya çıktı. BM'nin insani yardım kurallarını ihlal eden GOAL, International Rescue Committee (IRC) ve International Medical Corps (IMC) isimli kuruluşların faaliyetleri Washington yönetimi tarafından yakın takibe alındı.

YOLSUZLUK ABD RAPORUNDA

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir ekip 2016 yılı içerisinde Hatay, Gaziantep ve Kilis'te 1 ay süren tetkik neticesinde bazı usulsüzlükler olduğunu tespit ederek detaylı bir rapor hazırladı. İrinnews haber Ajansı bu rapora ulaşarak, bir dosya haber hazırladı. Haberde Suriye ile ilgili 2015 yılı başlarından 2016 ortalarına kadar 500 milyon dolarlık yolsuzluk olduğunun tescil edildiğini ve bu paranın PYD bölgelerine gitme ihtimalinin yüksek olduğunu duyurdu.

ÇOK BOYUTLU USULSÜZLÜK

Suriye'ye yardım faaliyetleri kapsamında GOAL, IRC ve IMC en önemli konuma sahip kurumlar özelliği taşıyor. Bu üç yardım kuruluşu ile bağlantılı daha alt konumda ise yine 14 kuruluş daha bulunmakta. Bahse konu yolsuzluk raporunda yardım kuruluşlarının eleman alımı, ürün temini, ürün sevkiyatı başta olmak üzere ciddi usulsüzlüklere imza attığı belirtiliyor.

PARALAR NAKİT GELİYOR

Yeni Şafak konu ile ilgili sahada aktif olarak görev yapan isimlerle görüştü. 2.5 yıldır ABD'li bir yardım kuruluşunda çalıştığını belirten bir çalışan, “muhalif bölgelere yardım" adı altında milyonlarca dolarlık sahte ürün faturası alındığını ancak yalnızca vergisi ödenen ürünlerin teslim alınmadan paranın PYD bölgelerine nakit olarak yollandığını anlattı. Halepli bir başka yardım kuruluşu çalışanı ise son 2 yıllık vurgunun 1 milyar doları geçtiğini bunun 500 milyon dolarının Suriye PKK'sına özel kuryeler aracılığı ile teslim edildiğini söyledi.

Veri tabanları CIA'da

Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin sınır hattında faaliyet gösteren batılı ülkelere ait dernekler, The Carter Center, İnaf, Rockefeller Enstitüsü ve Bill Clinton Enstitüsü tarafından fonlanıyor. Sahada yürütülen çalışmalar sonrası toplanan veri tabanları ise Amerikan Haber Alma Teşkilatı CIA ile doğrudan bağlantılı Palantir isimli kuruluş tarafından kopyalanarak alınıyor. Tüm, dini, etnik, sosyal, fikri, coğrafi gibi bilgilerin yer aldığı data tesliminden sonra bölgeye dönük adımlar yine CIA ve Pentagon tarafından belirlenen strateji doğrultusunda şekillendiriliyor.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 14
  • Cengiz Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Yardım kuruluşu adı altında müslümanları kazıklıyorlar. Verdikleri para masum suryelilere gideceğine, müslümanların düşmanı pyd'e gidiyor. Buna benzer haber geçen yılda vardı. O zaman unicef gibi büyük batılı yardım kuruluşların parası esed rejimine aktarılmıştı.
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK adına Türkiye'de kişiler üzerine binlerce taşınmaz gayrimenkul ve işletmeler var bunların tesbiti için çalışmalar yapılmalı
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Pyd artık ayan beyan haçlı ordusuna dönüşmektedir bunu görmeyen gözler kör olması lazim
    Cevapla
  • kesin cevap 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ile tüm sosyal siyasal askeri ilişkileri koparıp incirliği kapatmalı ve abd ye ambargo koymalıyız o zaman herkes anlar ciddiyetimizi yoksa böyle olmaz abd hiç dostumuz olmadı olmayacak artık anlayın
    Cevapla
  • Ali Mehter 7 yıl önce Şikayet Et
    Mit teskilatimiz gelismedikce biz bunlari yakalyamayiz, ve biz onlarida karistiramayiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor