Meydan okudu: Hoşçakal ABD!

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, ABD'nin ülkesine yardım için yapılacak oylamayı ertelemesi üzerine sert tepki gösterdi.

Meydan okudu: Hoşçakal ABD!
Meydan okudu: Hoşçakal ABD!
GİRİŞ 17.12.2016 11:49 GÜNCELLEME 17.12.2016 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD'de ülkesine yardım için yapılacak oylamanın ertelenmesi üzerine Amerikan askerlerinin Filipinler'e ziyaretine onay veren anlaşmayı sonlandırma tehdidinde bulundu.

"HOŞÇAKAL ABD"

Duterte, merkezi ABD'de bulunan yardım kuruluşu Millennium Challenge Corporation'ın (MCC) Filipinler'e yardım için yapılacak oylamayı erteleme kararına "Hoşçakal ABD" sözleriyle tepki gösterdi.

Devlet Başkanı Duterte, yaptığı açıklamada, "Anlıyorum ki MCC üstümüzü çizmiş. Tamam, güzel, buyursun. Biz ABD'nin parası olmadan hayatta kalabiliriz. Fakat biliyorsun ABD, gözden kaçırdığın bir şey olabilir. Filipinler'den ayrılmaya hazırlan. Misafir Kuvvetler Anlaşmasının nihai olarak yürürlükten kaldırılması ya da feshi için hazırlıklı olun. Siz yaparsanız, biz de yaparız. Bu tek yönlü bir trafik olmayacak." ifadelerini kullandı.

BİZZAT ÖLDÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

MCC, 2011'de 434 milyon dolarlık yardım paketi için Filipinler'i seçmiş, geçen yıl da Filipinler'in, iyi yönetimle ilgili politikalarını geliştirmeye yönelik süren çabaları nedeniyle ikinci bir bağış için oy birliğiyle yeniden seçildiğini açıklamıştı. Duterte'nin belediye başkanlığı yaptığı yıllarda Davao'daki bazı şüphelileri bizzat öldürdüğünü açıklamasının ardından MCC, oylamanın Filipinler'de hukukun üstünlüğü ve temel haklarla ilgili endişelerin gözden geçirileceği gerekçesiyle ertelendiğini belirtmişti.

YORUMLAR 5
  • Eymen 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıra bizde inşallah ABD den kurtulma zamanı geldi geçti bile
    Cevapla
  • Mustafa cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Adi abd sanki sen kendi ulkenden başka yerde demokrasi ve iyi yönetim istiyorsun! Katil. ..Alçak seni!
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünya amerika pisliğine karşı yeter artık terörist abd
    Cevapla
  • Ayazagali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sende bagis bekliyorsun hemde erkeklik yapiyorsun gec bunlari.bos konusma
    Cevapla
  • vatan evladı 7 yıl önce Şikayet Et
    tespitlerin doğru
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!