CIA ajanından 'Saddam' itirafı!

Saddam Hüseyin’i ilk sorgulayan eski CIA ajanı John Nixon, Bush’tansa Saddam’la vakit geçirmeyi tercih edeceğini söyledi.

CIA ajanından 'Saddam' itirafı!
CIA ajanından 'Saddam' itirafı!
GİRİŞ 05.01.2017 14:28 GÜNCELLEME 05.01.2017 14:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Haberalma Teşkilatı, 2003 yılında yakalanmasının ardından Saddam Hüseyin’i sorgulaması için eski CIA ajanı John Nixon’ı talep etmişti. Saddam’ı yakalandıktan sonra sorgulayan ilk kişi olan Nixon, yıllar sonra önemli açıklamalarda bulundu. Nixon, "Bir kriz anında siyasetçiler bize gelir, karşılarındaki kişinin kim olduğunu, ne istediklerini, neden böyle davrandıklarını sorardı" dedi. Saddam Hüseyin’in çok sayıda dublör kullandığı söylentisine değinen Nixon, "Onu gördüğüm anda aklımda tek bir şüphe kalmadı" ifadesini kullandı. Nixon, “Onunla konuşmaya başladığımda yıllardır masamda duran kitabın kapağındaki bakışı gördüm yüzünde. Ara sıra kendime dünyada en çok aranan adamı sorguladığım gerçeğini hatırlatıyordum. İnanılmaz bir şeydi” dedi.

SADDAM'I BUSH'A TERCİH EDERİM

Saddam Hüseyin’i "çelişkilerle dolu" diye tanımlayan Nixon, "Gördüğüm en karizmatik insanlardan biriydi. İstediği zaman etkileyici, hoş, komik ve nazik olabiliyordu” ifadesini kullandı. Nixon, Bush’tansa Saddam’la vakit geçirmeyi tercih edeceğini de söyledi.

CIA ajanı John Nixon, devrik lideri ilk sorgulayan kişi olmuştu ve sorgu günlerce sürmüştü.

YORUMLAR 6
  • Yakub 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddam Kaddafi Beşar Esad yaşıyor. Yahudilerin ve Inglizler in EN BÜYÜK ORTA DOĞU AJANLARI. DÜNYA SALTANATI İSRAİL VE İNGİLTERE!!! Amerika ve Avrupa jandarma görevi yapıyor. Durum 1-1 ve 2-1 bize OLACAK OLACAK OLACAK.
    Cevapla
  • al bayrak 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddam'lı Irak Kaddafi'li Libya Mısır ve diger arap ülkelerinde ve halklarında bir huzur bir istikrar vvardı Ne zaman ABD demokrasi getirecem diyerek bu ülkelere girdi , arsp ülkelerini mahvetti perişan etti ABD= terör ve anarşi
    Cevapla
  • ben 7 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt mendil gibi kullanılıp çöpe atılan makam tutkunlarını şirin göstermeye çalışarak anca kendi değerinizi yok edersiniz. Bu adamın yapmadığı cinayet kalmamıştı.
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddam Hüseyini asmakla kalmadınız Onun halkını hala asmaya devam ediyorsunuz. Libya Irak Mısır Suriye Afganistan. Şu güzelim ülkelere bakın ki ne hale geldi. Peki bunların tek olan sorumlusu kim ABD!
    Cevapla
  • ne fark ederki 7 yıl önce Şikayet Et
    bakıyorum günah çıkarmaya başladınız yaptıklarınız başınızı dagıtacak ve sizler buna mustahaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...