AB'den İsrail’in konut kararına tepki

Mogherini, İsrail'in Filistin topraklarında yasa dışı 2 bin 500 konutun inşasına onay vermesinin üzüntü verici olduğunu belirtti.

AB'den İsrail’in konut kararına tepki
AB'den İsrail’in konut kararına tepki
GİRİŞ 25.01.2017 12:46 GÜNCELLEME 25.01.2017 12:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı 2 bin 500 konutun inşasına onay vermesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

ÇÖZÜME ZARAR VERİR

İsrail hükümetinin "yasa dışı" bir şekilde 22 Ocak’ta Doğu Kudüs’te 566 konut ve 24 Ocak’ta Batı Şeria’da 2 bin 500 konut inşasını duyurduğunu anımsatan Mogherini, İsrail'in bu davranışının iki devletli çözüm beklentisine ciddi zarar verdiğini kaydetti.

KARAR YASA DIŞI

Mogherini açıklamasında, bütün seviyelerde devamlı ve ciddi uluslararası kaygı ve itirazlara rağmen İsrail'in yerleşim politikalarını bu şekilde sürdürmesinin "üzüntü verici" olduğunu belirterek BM Güvenlik Konseyi kararına göre İsrail'in devam eden yerleşim yeri politikasının uluslararası hukuka göre "yasa dışı" olduğunun altı çizdi.

AB politikasının İsrail'in bu yerleşim politikalarının tam tersi yönde olduğuna dikkat çeken Mogherini, tüm tarafların meşru isteklerine uygun olarak kalıcı barışın sağlanabilmesi için iki devletli çözümün tek yol olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 7
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Cook uzuntulusunuz... Belli. Zaten baska ne yaparsinizki?
    Cevapla
  • Uzman 7 yıl önce Şikayet Et
    Tepki, kınama ve daha neler. Durdurulabildi mi? Batı Şeria diye bir şey kalmadı; Judea ve Samaria oldu çoktan. Aşırı muhafazakar musevilerin oralara yerleştirilmesinin başka ne anlamı ve hedefi olabilir ki? Tel-Aviv'de barlarda eğlenen çağdaş genç nesil mi oralara yerleşecek, mümkün değil.
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    belli kadının suratından nekadar üzüldüğü
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep oyun. Karşıyız derler 2500 yerine 3000 konut yapın diye göz kırparlar.
    Cevapla
  • nervur 7 yıl önce Şikayet Et
    diliniz bunu soyler icin icin sevinirsiniz gecin bunlari...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!