Barzani: Kürt devletinin kurulması doğal

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Iraklı Kürtlerin devlet kurma hakkının olduğunu savunarak, “Kürtlerin haklarını elde etmeleri, kendi kaderini tayin etmesi ve Kürdistan devletinin kurulması doğal bir haktır”d

Barzani: Kürt devletinin kurulması doğal
Barzani: Kürt devletinin kurulması doğal
GİRİŞ 21.03.2007 14:07 GÜNCELLEME 21.03.2007 14:07

Suudi Arabistan’ın ardından Ürdün’ü de ziyaret eden Mesut Barzani, Kral Abdullah ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda Irak’taki durumun kaygı verici olduğunu, ABD güçlerinin geri çekilmesi halinde bunun da kötüleşeceğini söyledi.

Peyamner Haber Ajansı’na göre, Kürtlerin haklarını elde etmesinden neden korkuluyor?” sorusunu soran Barzani, “Kürtlerin bir millet olarak varlığı var ve diğer milletlerden faklıdır. Kürtlerin haklarını elde etmeleri, kendi kaderini tayin etmesi ve Kürdistan devletinin kurulması doğal bir haktır ve yasaldır” diye konuştu.

Mesut Barzani, İsrail’in Kürt Bölgesinde mevcut olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

“Biz Irak devletini bir parçasıyız Irak anayasası hiç bir devletle diplomatik ilişkiler kurmamıza yol vermez. Diplomatik ilişkiler kurmak sadece merkezi hükümetin otoritesi altındadır ve biz de hiçbir şekilde Irak anayasasını ihlal etmeyiz. İsrail büyükelçiliği Bağdat’ta açılırsa Erbil’de de İsrail konsolosluğu açılır.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Özgürlük Filosu'na saldırdı
İngiliz Snedker anlattı! İsrail askerilerinden çirkin hareket! Türklere teşekkür etti