Mogherini'den Suriye açıklaması

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriyelilerin alacağı ülkenin siyasi geleceğine ilişkin her türlü kararı tanıyacaklarını söyledi.

Mogherini'den Suriye açıklaması
Mogherini'den Suriye açıklaması
GİRİŞ 03.04.2017 15:02 GÜNCELLEME 03.04.2017 16:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Brüksel'de AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde basının sorularını yanıtlayan Mogherini, "6.5-7 yıldır devam eden savaşın ardından, Suriye'nin geleceğinin gemişteki gibi olacağını düşünmek gerçek dışı gözüküyor. Ancak şurası açık ki, bunun kararını Suriyeliler verecek. Yönetim, kuvvetler ayrılığı ve geçiş süreci ile ilgili siyasi anlaşma Suriyeliler tarafından yapılmalıdır" dedi.

Mogherini, Suriye içindeki ve dışındaki, Cenevre'de müzakerelere katılan muhalifler de olmak üzere, tüm Suriyelilerin alacakları her türlü kararı ve yapacakları her türlü anlaşmayı tanıyacaklarını vurguladı.

Mogherini, bunun için istisnasız tüm Suriyelilerin kararının olması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR 2
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir dünya nasıl insanlık kimyasal gazla sivilleri öldüren bir zalimi devlet başkanı o ülkenin tek hakimi olarak kabul eder teröristlerle işbirliği yapar sonrasında da utanmadan insanlıktan haktan hukuktan bahsederler
    Cevapla
  • MUŞ'lu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu demek oluyor ki Suriye de kurulacak devleti tanıyoruz. Suriyede yeni hıristiyan devleti kurmayı amaçlıyorlar hemde dibimizde. bunu bir şekilde engellemek ve ülkemizin geleceğini güven altına almamız gerek....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin