Esed'e büyük şok! Mal varlığına el konuldu

İspanya Mahkemesi, Esed ve ailesine ait 691 milyon dolar değerindeki evlere el konulduğunu açıkladı.

Esed'e büyük şok! Mal varlığına el konuldu
Esed'e büyük şok! Mal varlığına el konuldu
GİRİŞ 04.04.2017 12:53 GÜNCELLEME 04.04.2017 14:15
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İspanya Yüksek Mahkemesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve ailesi hakkında kara para aklama suçlamasıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

691 MİLYON DOLAR

Mahkeme, ayrıca Esed ve ailesine ait İspanya'da bulunan 691 milyon dolar değerindeki evlere de el konulduğunu duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İspanya'da Ulusal Mahkeme yargıçlarından Jose de la Mata, Suriye lideri Beşşar Esed'in amcası Rıfat Esed başta olmak üzere Esed ailesinin bazı üyeleri hakkında kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlattı.

EFE haber ajansı, terörizm, organize suçlar gibi büyük davalara bakan Ulusal Mahkeme yargıçlarından de la Mata'nın Esed ailesinin bazı üyelerinin ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesinde lüks yat limanlarıyla tanınan Banus ve Marbella kentlerindeki kara para akladığına yönelik iddialarla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Soruşturma kapsamında şimdiye kadar çoğunluğu Banus limanında olmak üzere toplam 15 iş yerinde arama yapıldığı ve Rıfat Esed ile bağlantısı olan 16 kişiye ait 76 banka hesabına ve Esed ailesinin İspanya'daki tüm mal varlığına tedbir amaçlı el konulduğu bildirildi.

Geçen yıl Fransa'da "kamuya ait fonları kötüye kullanmak" ve "para aklamak" suçlarından mal varlığına el konulan Rıfat Esed'in, diğer aile üyeleriyle Marbella ve Banus'ta bir lüks otel, çiftlik, yazlık evler ve iş yerlerinden oluşan toplam 503 gayrimenkulün sahibi olduğu biliniyor. Rıfat Esed, 6 çocuğu ve eşlerinin İspanya'daki mallarının toplam değerinin 700 milyon avroyu bulduğu tahmin ediliyor.

78 yaşındaki Rıfat Esed, kardeşi Hafız Esed iktidarında Suriye'de devlet başkanı yardımcısı olarak görev yapmış ve 1982 yılında yaşanan Hama katliamının kilit ismi olarak öne çıkmıştı.

YORUMLAR 21
  • antalya 7 yıl önce Şikayet Et
    6 Yıldır savaş var, öncesi ve sonrasında memurlarınız iş yapmıyor muydu? Neden şimdi? Çok manidar. Avrupa Esad ı silmiş gibi....
    Cevapla
  • izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    vay babam vay esed 690 milyonu nerden kazanmışda yatırım yapmış diğer ülkelerdeki yatırım hariç ülkeyi bırakayım bu paralar bana yeter demiyor illa ben yöneteceğim hırsı kaymağı bırakmak istemiyor kaddafi amcanı örnek alsana dibindeki saddam amcanı örnek alsana tabi ingiliz karı alırsan sonunda fransız kalırsın
    Cevapla
  • erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    kimyasal gaz kullandıgın halk asker degil çocukları öldürmeye devam ediyor avrupa bu adama silah ve para yardımı yapıyor bunu bilin müslümanlar ayaga kalkmazsa bu iş bitmez ALLAH cc KAHHAR yüce isminin hürmetine esedi abd yi ab, rusyayı kahretsin onların ocaklarına ateş düşsün
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar Cumhurbaşkanımıza olduğu gibi Suriye cumhurbaşkanına da düşmanlar. Ancak biz Cumhurbaşkanımızın Avruplalılar tarafından sevilmemesini onun doğru yolda olduğuna yorarken Avrupalılar tarafından sevilmeyen Suriye cumhurbaşkanına diktatör diyoruz. Avrupalıların bizim cumhurbaşkanımıza attığı çamurun benzerini biz Suriye cumhurbaşkanına atıyoruz, hem de avrupalılarla birlikte yapıyoruz bunu... Çok değil birazcık düşünse şu müslümanım diyenler dostu düşmanı ayırt edecekler de...
    Cevapla
  • Yanlışın var! 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kardeşim sen inanıyormusun bu söylediklerine, avrupa hangi esadı sevmiyor hangi dünyada yaşıyorsun sen. Katil esad tan mı bahsediyorsun. Esadı sevmedikleri koca bir yalan. Esat müslüman bile değil!!!
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    El koyduğunuz Esedin değil Suriye müslümanlarının parası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den, İsrail'in soykırım politikasıyla ilgili sert açıklama!
ABD, Çin merkezli 37 savunma sanayi şirketine yaptırım uyguladı