Rusya'dan ilk tebrik! Avusturya ve Belçika'dan...

Vladimir Jirinovski, Türkiye’deki referandum sonucuyla ilgili Cumhurbaşkanı'na kutlama mesajı gönderirken, Avusturya ve Belçika'dan ise küstah açıklamalar geldi.

Rusya'dan ilk tebrik! Avusturya ve Belçika'dan...
Rusya'dan ilk tebrik! Avusturya ve Belçika'dan...
GİRİŞ 17.04.2017 16:24 GÜNCELLEME 17.04.2017 17:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Sputnik’in edindiği bilgiye göre, Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, kutlama mesajında Rus-Türk ilişkilerinin giderek iyileşmesini umduklarını ifade etti.

Jirinovski mesajında şu ifadeleri kullandı: “Rusya ve Türkiye Kuzey-Güney ekseninde ilişkilerini kurmalı. Bu durumda 2016 yılının sonbaharında başlayan Rus-Türk ilişkilerinin iyileştirilmesi yakın 10 yılda da devam edecek.”

IRAK'TAN TEBRİK MESAJI

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Abbas Beyati, Türkiye'deki referandum sonucunun Türkiye ve komşu ülkelere olumlu yansımasının olmasını dilediğini belirtti.

Komite üyesi Beyati, parlamento binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu referandumun 'başarıyla sonuçlanmasından ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmesinden' dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

AVUSTURYA'DAN SKANDAL AÇIKLAMALAR

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen referandum sonucunun Türk hükümetini demokratik değerlerden ve Avrupa standartlarından biraz daha uzaklaştırdığını ifade etti. 

Van der Bellen, "Türkiye'nin AB'ye katılımı giderek daha da uzaklaşıyor" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise referandum sonucunun 'Avrupa Birliği'ne karşı açık bir sinyal olduğunu' söyledi.

Referandum sonucunun 'ülkenin ne denli bölündüğünü gösterdiğini ve bunun 'AB ile işbirliğini daha da karmaşık hale getireceğini' söyeleyen Kurz, Türkiye'nin birliğe katılma 'hayalinin' sona erdirilmesi gerektiğini savundu.

BELÇİKA: ENDİŞELİYİZ

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, AB’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yetkilerini ne şekilde kullanacağı konusunda endişeleri olduğunu söyledi.

Premiere radyosuna konuşan Reynders, “AB, Erdoğan’ın yeni yetkilerini nasıl kullanacağını endişeyle takip edecek. Başarısız darbe girişiminin ardından Türk yönetiminin ciddi biçimde sertleşmesi nedeniyle halihazırda birtakım endişelerimiz bulunuyor ve bu nedenle bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız” dedi.

BELÇİKALI VEKİLDEN 'VATANDAŞLIK' TEHDİDİ

Öte yandan Belçika parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi vekili Hendrik Bogaert, referandum sonuçlarının ardından çifte vatandaş statüsündeki Türklerin Belçika vatandaşlığının iptal edilmesini önerdi.

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, referanduma ilişkin bir açıklama yaptı.

İTALYA'DAN AÇIKLAMA

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, referandumun ardından Türkiye'deki tansiyonun düşürülmesini ve  reform sürecine muhalefetin de katılımının sağlanmasını dilediklerini de sözlerine ekledi.

FAŞİST AFD'DEN AÇIKLAMA

İslam ve göçmen karşıtı fikirleriyle tanınan Almanya için Alternatif partisi (AfD), anayasa değişikliği referandumunda Almanya'dan 'Evet' oyu kullananların Türkiye'ye geri dönmelerini istedi. Parti, bu kişilerin Alman vatandaşlıklarının da geri alınmasını talep etti.

YORUMLAR 19
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    artık köklerini kazıma vaktidir.
    Cevapla
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Durun bakalim daha tank ve ucak roket ve araba sanayisini elimize gecirdigimizde musluman ulkelere nasil silah satacaksiniz somurecek misir kocani bile bulamiyacaksiniz kardesi kardesi oldurten zihniyetler onunda sonu gelecek
    Cevapla
  • takoz 7 yıl önce Şikayet Et
    dün Türkiye!de bir devrim oldu. bu devrim kısa süre sonra tüm dünyaya yayılacak dünya baharı - kıyamı başlamak üzere... sömürgen batı çok kısa sürede yerle yeksan olacak. hazırmısınız büyük dünya devrimine.
    Cevapla
  • aaaaaaaaaa 7 yıl önce Şikayet Et
    ab üyeliği demek Türkiye yi asimile etmektir. bakın çıkan uyum yasalarına . hiç biri toplum yapısına uyuyormu...
    Cevapla
  • Trexit 7 yıl önce Şikayet Et
    trexit oylamasi yapmaliyiz hemen :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'