Bakan harekete geçti! Çözüm olabilecek mi?

Nijerya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Audu Ogbeh, ülkede etkili olan açlıkla mücadele çerçevesinde 10 yıllık strateji eylem planı hazırladıklarını bildirdi.

Bakan harekete geçti! Çözüm olabilecek mi?
Bakan harekete geçti! Çözüm olabilecek mi?
GİRİŞ 10.05.2017 15:20 GÜNCELLEME 10.05.2017 15:21

Nijerya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Audu Ogbeh, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle ülkenin kuzeyinde şiddetli açlık yaşandığını belirterek sorunun çözümü için "Tarım Sektörü Gıda Güvenliği ve Beslenme Stratejisi"ni hazırladıklarını belirtti.

10 YILLIK STRATEJİ AÇIKLANDI

Tarım arazilerinin doğru kullanılmasının ve verimin artırılmasının amaçlandığını kaydeden Ogbeh, "Hazırlanan 10 yıllık Tarım Sektörü Gıda Güvenliği ve Beslenme Stratejisi'yle tarım arazilerinin artırılması ve gıda güvenliğinin öncelenmesi hedefleniyor. Özellikle kadınlar başta olmak üzere halka tarım ve gıda alanında eğitim verilecek." ifadelerini kullandı.

Ogbeh açıklamada, Ulusal Gıda ve Beslenme Komisyonunun kurulacağını, federal hükümet ve eyalet yönetimleri başta olmak üzere farklı birim ve idari yapıların da ortak hareket edeceğini vurguladı.

20 YILIN EN DURGUN EKONOMİ

Nijerya'da son 20 yılın en şiddetli ekonomik durgunluğu yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş, terör örgütü Boko Haram'ın eylemleri, yolsuzluklar ve militanların boru hatlarına düzenlediği saldırılar nedeniyle ülke önemli ölçüde gelir kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!