Kovulan FBI başkanının notları ortaya çıktı!

ABD Başkanı'nın görevden aldığı FBI Direktörü Comey'nin notlarına göre, Trump Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn hakkında yürütülen soruşturmanın kapatılmasını istedi.

Kovulan FBI başkanının notları ortaya çıktı!
Kovulan FBI başkanının notları ortaya çıktı!
GİRİŞ 17.05.2017 10:29 GÜNCELLEME 17.05.2017 10:50

İsrail'den gelen çok gizli bilgileri Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a vererek dünya çapında bir sarsıntıya yol açan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez eski FBI Başkanı James Comey'nin notlarıyla manşetlerde. Trump'ın kovduğu Comey'nin notlarını New York Times gazetesi manşetten verdi. 

FLYNN HAKKINDA BAŞLATILAN SORUŞTURMANIN KAPATILMASINI İSTEMİŞ

Notlarda en dikkat çeken detay, ABD liderinin, istifasını istemek zorunda kaldığı Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında açılan soruşturmanın kapatılmasını istemesi.

"İYİ BİR ADAM"

FBI Başkanı Comey'nin söz konusu notları da Şubat ayında alınmış. New York Times'ın haberine göre, Beyaz Saray'daki bir toplantının ardından Comey'e talebini ileten Trump "O iyi biri. Bunu bırakabileceğinizi umuyorum" dedi. Comey ABD Başkanı'nın "Flynn iyi bir adam" sözüne cevaben, "Katılıyorum, iyi bir adam" diyerek yanıt verdi.

FLYNN, ŞUBAT AYINDA GÖREVİNİ BIRAKMIŞTI

Göreve başlamadan Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kilysak'la iki kez görüşen Flynn, bu buluşmaları Trump yönetiminden saklayınca Şubat ayında koltuğunu kaybetmişti.

AZLEDİLME KONUSU GÜNDEMDE

Aralarında Angus King gibi bağımsız senatörlerin de bulunduğu çevrelerce yavaş yavaş dillendirilmeye başlanan ‘görevden azledilme’ konusu gündemde. Anthony Zurcher “Eğer bugün Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar çoğunluğu ellerinde tutuyor olsalardı, ‘azil’ tasarısı şimdiden yazılıyor olurdu.Ancak ABD Kongresi’nde hâlâ Cumhuriyetçilerin üstünlüğü söz konusu” diyor.

Fakat Trump’ın içine düştüğü durumu “Watergate skandalı kadar büyük” olarak tanımlayan John McCain gibi bazı senatörler şimdiden tereddüt yaşıyor.Elbette eski başkan adaylarından John McCain’in parti çizgisine kıyasla aykırı tutumlar takınabildiği biliniyor.Cumhuriyetçiler bugüne kadar Trump’ın çok fazla vukuatında ses çıkarmadılar  Cumhuriyetçiler, parti kurultayında Trump’a tam destek vermişlerdi. Trump’un Irak’ta hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle girdiği tartışmaları göz ardı ettiler, eski güzellik kraliçelerinden Alicia Machado hakkındaki sözlerini ve kadınlar konusunda yaptığı gafları sineye çektiler. Öte yandan Anthony Zurcher, Cumhuriyetçiler için denizin artık bitmiş olabileceğini söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı