Dün bayrak dikmişlerdi! Yüzde 70'ini kaybettiler

Terör örgütü DAEŞ’in dün bayrak diktiği Filipinler’in Marawi kentinde, Filipin askerleri kentin yüzde 70’inin kontrolünü ele geçirmeyi başardı.

Dün bayrak dikmişlerdi! Yüzde 70'ini kaybettiler
Dün bayrak dikmişlerdi! Yüzde 70'ini kaybettiler
GİRİŞ 30.05.2017 11:41 GÜNCELLEME 30.05.2017 11:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ, Orta Doğu‘daki işgallerinin ve Avrupa’da bir çok ülkede düzenlediği kanlı saldırılarının ardından Güney Asya’ya uzandı. Dün Filipinler'in Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinden terör örgütü DAEŞ’in bir okula bayrak diktiği görüntüler gelmişti.

ŞEHRİN YÜZDE 70'İ GERİ ALINDI

Bir hafta önce ülkede sıkı yönetim ilan edildi. Filipin askerleri ile DAEŞ’e bağlı Maute örgütü üyeleri hatta DAEŞ’liler arasında sıcak çatışmalar hız kesmeden sürüyor. Son gelen bilgilere göre Filipin askerleri Marawi kentinin yüzde 70’ini geri almayı başardı. Ordudan yapılana açıklamada zaferin yakın olduğu belirtiliyor.

200 bin kişinin yaşadığı Marawi kentinin yüzde 90’ı boşaltıldı. Kente halen binden fazla kişi bulunuyor. Halk çatışmalar yüzünden kaçmaya kentten çıkmaya çalışıyor. Ordu ise kentte sivillerin kaçışına yardım ediyor.

NELER YAŞANMIŞTI?

DAEŞ’e bağlılık yemini eden Maute örgütü geçtiğimiz hafta Salı günü Marawi kentini kuşatmıştı. Örgüt üyeleri 11 kişiyi rehin almış, iki okulu ve bir katedrali yakmıştı.

Dün örgütün elinde bulunan rehinelerden bazılarının cesetleri üst süre atılmış bir halde ormanlık bir alanda Filipin güvenlik güçleri tarafından bulunmuştu. 

YORUMLAR 7
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler ellerinize sağlık.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ABD ajanlarına bak neler de yapıyorlar
    Cevapla
  • Muhittin 6 yıl önce Şikayet Et
    Daes çok amacli İNGİLİZ ÇAKISI nerede bir kaos çikarmak istersen orada işini gören yeni nesil terör örgütü.Hala su zındıklara müslüman demeyin.
    Cevapla
  • ^^^^^ 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru. Katılyorum Agabey.
    Cevapla
  • Gemlikli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalamayi kesin hicbir musluman daes adi altinda bir eyleme kalkismaz!
    Cevapla
  • Abu Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Filipinler Müslüman Bir Devlet Değildir Putperest Bir Devlettir Marawi Müslümanları Haklı Bir Mücadelenin Sonunda Şehri Ele Geçirmişti Mizah Efendi Bilmeden Yorum Yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda