Açık açık söyledi! İade etmeyeceğiz

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz sonrasında Almanya'ya sığınma talebinde bulunan Türkiye vatandaşlarının iade edilemeyeceğini söyledi.

Açık açık söyledi! İade etmeyeceğiz
Açık açık söyledi! İade etmeyeceğiz
GİRİŞ 07.06.2017 10:03 GÜNCELLEME 07.06.2017 10:17
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye ile Almanya ilişkilerinde normalleşme sürecinin hızlı olmayacağını belirterek, ''Kimse illüzyona kapılmasın. Bugünden yarına düzelme olmaz. Bir şeylerin gerçekten değişmesi gerekiyor'' dedi.

Gabriel, Alman Deutschlandfunk Radyosu'na yaptığı açıklamada, Türk-Alman ilişkilerinin çok zorlu dönemden geçtiğini vurgulayarak, İncirlik meselesinin bu zorlu dönemde sadece küçük bir yer tuttuğunu ifade etti.

"BUNU YAPAMAYIZ"

Türkiye ile Almanya'daki hukuk devleti anlayışlarının farklı olduğunu belirten Gabriel, şunları kaydetti: ''Türkiye bizden, başarısız darbe girişimi sonrası bize sığınma başvurusunda bulunanları iade etmemizi istiyor. Bunu yapamayız. Burada aramızda çok derin görüş ayrılıkları var. Biz oradan (İncirlikten) düzgün ayrılacağız ama sorunlar duruyor. Kimse illüzyona kapılmasın. Bugünden yarına düzelme olmaz. Bir şeylerin gerçekten değişmesi gerekiyor."

"TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK BİZİM ÇIKARIMIZA OLMAZ"

Gabriel, Türkiye'nin NATO üyeliğiyle ilgili olarak da ''Türkiye’yi NATO’da köşeye sıkıştırmayı ve yönünü Rusya’ya çevirmesini istemiyoruz. Askeri yönetim döneminde de Türkiye’yi NATO’dan atmadık. Yunanistan’ı da askeri dikta döneminde atmadık. Türkiye’nin yüzünü Doğu’ya çevirmesi ve birlik partnerimizi kaybetmek bizim çıkarımıza olamaz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 51
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer vatandasliktan atarsak bu hainleri bu bence onlara en büyük ceza olacak çünkü yüzüne bakacak dost akraba değil gavur bile kalmayacak inşallah. Lütfen yapın bunu lütfen
    Cevapla
  • Tek Bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    Tepe tepe kullanın bize ihanet edenler yarın aynısını size de yapar
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Turşularını kurarsınız.Ama şunu unutmayın ki kendi öz vatanına ihanet edenler sizi zaman içinde beş paraya satarlar.O zaman yiyecek turşu da bulamayacaksınız.
    Cevapla
  • Bence 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato niye var? Rusya olduğu için. Türkiye ikili oynamalı. Ne şiş ne kabap misali.. bu süreçte eğitime ve insana yatırım yapmalıyız. Kutuplaşmaları ortadan kaldırmalı ve oldukça iyi şekilde organize olup ajanlar yetiştirmeli, silahlar üretmeliyiz.
    Cevapla
  • Abdülkadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Mermiyi ayağına sıkıyor . Csnı fena yanacak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak