Katar Emiri'nden Trump'ın davetine cevap!

ABD Başkanı Donald Trump, Körfez'deki krizin çözümü için Katar Emiri'ni Beyaz Saray'a davet etmişti. Katar'dan bu davete ret cevabı geldi.

Katar Emiri'nden Trump'ın davetine cevap!
Katar Emiri'nden Trump'ın davetine cevap!
GİRİŞ 08.06.2017 18:52 GÜNCELLEME 09.06.2017 00:30
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani için "Ülkesi abluka altındayken ülkeden ayrılmayacak." dedi.

"KATAR'I UYDURMA HABERLERE DAYANARAK İZOLE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Al Sani, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, Arap ülkelerinin Katar'a "abluka" uygulama hakkı olmadığına dikkati çekerek, Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkelerinin Katar'ı "yanlış ve uydurma haberlere" dayanarak izole etmeye çalıştığını ifade etti.

Ülkesinin aşırıcı gruplara mali destek sağladığı iddialarını reddeden Al Sani, El Cezire Televizyonu'nun kapatılması fikrine de karşı çıktı.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLER'E DESTEK VERME HAKKIMIZ VAR"

Her ne kadar komşu ülkeleri bu grupları yasa dışı ilan etmiş olsa da bağımsız bir ülke olarak Katar'ın Müslüman Kardeşler gibi gruplara destek verme hakkı olduğunu belirten Al Sani, "Eğer birileri benim iç işlerime veya iç meselelerime herhangi bir şey dayatacağını düşünüyorsa, bu olmayacak." diye konuştu.

"GERÇEKTEN 21. YÜZYILDA MI YAŞIYORUZ?"

Al Sani "Hiç kimse onlara benim ülkemi ablukaya alma, araçlarıma veya uçuşlarımın ülkelerinin üzerinden yapılmasına veya gemilerimin onların limanında park edilmesine izin vermeme hakkı vermedi. Kimse onlara aileleri ayırma ve insanları yerlerinde etme hakkı vermiyor. Kimse onlara Katarlı kadınlarla Suud çocuklarını veya Emirlik'ten annelerle Katarlı çocuklarını ayırma hakkı vermedi. Hangi yüzyılda yaşadığımızı bilmiyorum. Gerçekten 21. yüzyılda mı yaşıyoruz?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar imzası

Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen devletlerden herhangi bir talep listesi almadıklarını kaydeden Al Sani, "Eğer ortada mantıklı bir iddia ya da suçlama varsa cevap vermeye hazırız. Ancak, somut bir kanıtı olmayan tüm bu şüpheli suçlamalara cevap vermeye tam olarak hazır değiliz." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN DAVETİNE RET CEVABI

Katar'ın aşırılıkçılar ile terörist gruplara destek vermediğini vurgulayan Al Sani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani için "Ülkesi abluka altındayken ülkeden ayrılmayacak." dedi.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilmişti.

TRUMP "BEYAZ SARAY'DA KENDİSİYLE GÖRÜŞEBİLİRİZ" DEMİŞTİ

Trump'ın, Katar Emiri'yle Beyaz Saray'da görüşebileceği ifade edilmişti.

Katar Dışişleri Bakanı'nın bu açıklamasıyla birlikte ise, Katar'dan Trump'a ret cevabı gelmiş oldu.

YORUMLAR 174
  • kon 6 yıl önce Şikayet Et
    Katar devletmi mafya bir aile kralık yönetiminde kendileri hetşeyi yapıyorlar başka bir ülkeye bağlansın
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump kafiri çok tehlikeli. Modern Ebu Cehil dir.
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    aferim dik durun
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu onurlu duruş kesinlikle cesaretlendirilmeli. Aile saadetlerini ümmet menfaatlerinin önünde tutan kralcıkların, islam ümmetini yıllardır sürükledikleri felaketlerin başka türlü sonu gelmeyecek. İhvan-ı Müslimin ve Haması terosist olarak nitelemek ve bu konuda İsrail, ABD gibi şeytanın üstadlarının yanında yer almak, Allah'a hesap verme derdinde olanların göze alabiliceği türden bir aşağılık olamaz. Ne bu ümmete ne de tarihe hesap veremezler. bunlara hesap sormayan bu ümmetin akıbetinden de korkulur.
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    abd despotluk yapıyor ben güçlüyüm benin dediğim örgütleri terörsit kabul edeceksini ben ne dersem bana zorla uyacaksınız demokrasisi var pardon diktatörlüğü var etrafına 5-10 yalaka-çıkarcı-dönek ülkeleri almış ortak ambargo uyguluyolar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!