İran'ın tabularını yıkan o kadın!

Standford Üniversitesi profesörü olan ve Nobel Matematik Ödülü'nün kazanan tek kadın olan İranlı Maryam Mirzakhani 40 yaşında hayatını kaybetti.

İran'ın tabularını yıkan o kadın!
İran'ın tabularını yıkan o kadın!
GİRİŞ 17.07.2017 10:42 GÜNCELLEME 17.07.2017 11:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Göğüs kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Mirzakhani'nin ölümü, ülkesi İran'da da geniş yankı buldu. İran gazeteleri, ülkede kadınların giyimlerini düzenleyen sert yasalar olmasına karşın bu yasaları delerek ilk sayfalarına Mirzakhani'nin başı açık bir fotoğrafını taşıdı.

MECLİS'TE GÜNDEM OLDU

40 yaşından önce Nobel Ödülü kazanan ender isimlerden biri olan Mirzakhani'nin ölümü İran parlamentosunun çalışmalarını da etkiledi. 60 milletvekili, İranlı anneleri olan çocuklara İran vatandaşlığı verilmesine izin veren yasa tasarısının görüşülmesinin hızlandırılmasını istedi.

Mirzakhani, Çekya vatandaşı eşiyle olan evliliğinden bir kızı bulunuyor. Ancak İranlı kadınların, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmeleri durumunda çocuklarının İran vatandaşı olmasını engelleyen yasa nedeniyle Mirzakhani'nin kızı İran pasaportu alamıyordu.

 

YORUMLAR 4
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    nobel herzaman (çok nadir hak edeni bulur) batının siyasi yayılmasının öncüsüdür hangi ülkede kendi değerlerini savunan kisiler varsa onlarin arasından kendi ülkesine ve değerler yargılarına en çok küfür eden ve hakeret edeni seçiyorlar mesela orhan pamuk denen zatı gayrı muhterem kisi gibi
    Cevapla
  • börü 6 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru bunlar musluman dunyasina dusman
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğr söz doğru tespit krdsm
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hesap vakti...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu