Alman bakandan skandal açıklama!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Büyükada'da 6 kişinin gözaltına alınıp, tutuklanmasıyla alakalı skandal bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 20.07.2017 12:28 GÜNCELLEME 20.07.2017 17:44
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel bugün düzenlediği basın toplantısında Büyükada'da gözaltına alınan 6 kişi tutuklanması kararını değerlendirdi.

HADSİZ İDDİA

Alman Bakan Gabriel, tutuklamaların ile alakalı skandal bir iddia ortaya attı 'önceden planlanmış' dedi. Alman bakan Türkiye ile 'diyalog' çağrısı yaparken, iki ülke arasındaki gerilimin engellenmesinin öncelikleri olduğunu söyledi. 

DAHA ÖNCEDE KINADILAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, önceki gün yaptığı açıklamada Büyükada'da gözaltına alınan 6 kişinin tutuklanması kararını 'kınadıklarını' belirttiler. AB ülkeleriyle Türkiye'nin durumunu önümüzdeki hafta görüşeceklerini açıkladı.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH TEHDİT!

Gabriel, "Türkiye tehditlerini sürdürdüğü sürece Alman yatırımcılara Türkiye'ye yatırım yapın nasıl deriz?' ifadelerini kullandı.

"YENİ ADIM ATILACAK"

Alman hükümetinin atılacak yeni adımları değerlendirdiğini belirten Gabriel, "Vatandaşlarımıza yönelik Türkiye'ye seyahat uyarımızı güncelleyerek, vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını söyleyeceğiz. Gümrük Birliği'ni genişletme konusunda görüşmelerin nasıl devam edeceğini düşünemiyorum. Alman hükümeti atılacak yeni adımları değerlendiriyor." dedi.

MERKEL'DEN GABRİEL'İN SÖZLERİNE DESTEK

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü, Merkel'in, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel tarafından açıklanan Türkiye'ye yönelik önlemlerin gerekli ve kaçınılmaz olduğunu söylediğini aktardı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "18 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanan Alman vatandaşı Peter Steudtner ile ilgili olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarıyla Bakanlığımızda yapılan görüşmede konunun yargıya intikal ettiği, bağımsız Türk yargısına güvenilmesi gerektiği, Steudtner'in gözaltına alındığı ilk günden itibaren uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak konsolosluk himayesinin sağlanmasında herhangi bir eksiklik yaşanmadığı izah edilmiştir. Aynı konuda Berlin Büyükelçimiz de AFC Dışişleri Bakanlığına talepleri üzerine izahatta bulunmuştur" denildi.

ALMAN-TÜRK TİCARET ODASI

Almanya ve Türkiye arasında yaşanan krizin ardından karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası bugünkü koşullarda Türkiye'ye yatırım yapmayı hayal etmenin bile oldukça zor olduğunu dile getirdi.

İŞTE ALMANYA'DAN İADESİ İSTENEN TERÖRİSTLER

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 87
  • assas 6 yıl önce Şikayet Et
    Vakiflari kapatacagiz deyin bakin nasil 360° dönerler.Bizlerin neyini kapatacak almanya ; kahvehaneleri!!!!!! Onlarin ajan vakiflarini sadece kapatiruz desinler bakin kuyruk kivirip nasil dönüyorlar!!!!!!
    Cevapla
  • Koz 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanı var...
    Cevapla
  • hasan ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yetistirdikleri hainler yakalandikca tutustular konusturun bülbül gibi vallahi konusurlar bu gavur, nasilda korkuyodur ölümden ha ha...?
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Türkiyedeki almanlara çağrılarınızı güncelleyin... Nolur güncelleyin !!!
    Cevapla
  • resul 6 yıl önce Şikayet Et
    2. dünya savaşından sonra almanya diye bir devlet kalmadı zaten , abd nin avrupadaki elçiliği gibi birşey diyebilirsiniz...
    Cevapla
  • Siyonist 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd kimin elçisi...?
    Cevapla
  • OĞUZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Baskın basanındır....yavuz hırsız ev sahibini bastırır...... demem o ki Almanya bu ajanlarının bülbül gibi ötmesinden mi korkuyor saldırganlığı son günlerde sabah akşam Türkiye ile kafa bozması bundan mı acaba ?? haaa bir de darbeden sonra çok agresif oldu Almanya acaba ???????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!