ABD'den flaş kararname! Hepsini engelledi

ABD Dışişleri Bakanlığı bir kararname ile DEAŞ'ın 30 yönetici ve ajanını belirleyerek, ABD mali sistemine girmesini engelledi.

ABD'den flaş kararname! Hepsini engelledi
ABD'den flaş kararname! Hepsini engelledi
GİRİŞ 18.08.2017 22:09 GÜNCELLEME 18.08.2017 22:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

73 ülkenin dahil olduğu DEAŞ'ı Karşı Koalisyonun örgütü yok etme planının bir parçası olan operasyon koalisyonun amacına yönelik büyük bir gelişme olarak görülüyor. Koalisyon DEAŞ'ı kendi bölgesinde vurarak, yeni üyeler edinmesini engelleyerek, mali gücünü aaltarak, sosyal medya üzerindeki propagandalarını engelleyerek ve Irak'da yer alan kurtarılmış bölgelerde istikrarı sağlamak gibi yöntemlerle örgüte karşı mücadele veriyor.

ABD'NİN BELİRLEDİĞİ İSİMLER

ABD Dışişleri Bakanlığı Yabancı Terörist Organizasyonlar Dairesinin belirlediği isimler ise, Ahmad Alkhald, Abu Yahya al-Iraqi, Muhammad al-Isawi, Mubarak Mohammed A Alotaibi, Farah Mohamed Shirdon, Anjem Choudary, El Shafee Elsheikh, Mark John Taylor, Shane Dominic Crawford, Alexanda Amon Kotey, Abdelilah Himich, Basil Hassan, Abdullah Ahmed al-Meshedani, Anas El Abboubi, Abdiqadir Mumin, Mohamed Abrini, Aslan Avgazarovich Byutukaev, Salah Abdeslam, Rustam Aselderov, Emilie Konig, Boubaker Hakim, Maxime Hauchard, Shamil Izmaylov, Nasser Muthana, Sally Jones, Gulmurod Khalimov, Denis Cuspert, Amru al-Absi, Salim Benghalem, Lavdrim Muhaxheri, Abu Mohammed al-Adnani ve İbrahim Ali al-Badri oldu.

 
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen DEAŞ'ın halen aktif kolları ise Libya, Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir,Caucasus Emirliği, Horasan ve Sinai Bölgelerinde belirlenirken, Jammaah Anshorut Daulah, Yarmouk Martyrs Brigade, Santoso, Mujahidin Indonesian Timur ve Jaysh Rijal al-Tariq al Naqshabandi  gruplarının da DEAŞ ile bağlantılı olduğu duyuruldu.

YORUMLAR 7
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdimi akıllarına geldi. Müslüman katledenlere yıllarca göz yumarlar, artık güçleri tüketince ya adlarını değiştirirler yada böyle sembolik mücadeleler yaparlar. DEAŞ'ı kuranların kendileri olduğuna, tüm bölgeyi harabeye çevirip ellerine geçirinceye ve sayısız müslüman katledinceye kadar Amerika'nın kendilerine yardımcı olacağına dair hiç bir şüphemiz yok.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    ya o değil de 73 ülke bir terörist oluşumla baş edemiyor. ne kadar düşündürücü bir durum ya bu ülkeler çok aptal a bu teröristler çok güçlü silahlara sahip (ki o bölgede silah üretilmediği ve en büyük silah üreticilerinin ve teminatçılarının kim olduğu ortada). ya da herkesin çıkarları birbirlerinin çıkarlarına bağlı yani kimse kimseye dokunmuyor.
    Cevapla
  • yagmur hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklinizi basiniza alin....
    Cevapla
  • acigercek 6 yıl önce Şikayet Et
    niye engelledigini bilen varmi cunku yarin sag yakalanirsa turkiye rusya tarafindan nasil girildigini ogrecekler amerka isin icinde oldugu icin savas sucundan yargilacakalr bunlari engelliyor haberleri yokmus gibi davraniyorlar,
    Cevapla
  • Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaş kendileri.Çalıp oynuyorlar; Bukelemunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık