Gabriel’in 'Erdoğan' yalanı ortaya çıktı

Eşine gelen hakaret telefonları için “Erdoğan yüzünden” diyen Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in yalanı ortaya çıktı. Tehdit eden kişi sarhoş bir Alman vatandaşı çıktı.

 Gabriel’in 'Erdoğan' yalanı ortaya çıktı
Gabriel’in 'Erdoğan' yalanı ortaya çıktı
GİRİŞ 26.08.2017 11:20 GÜNCELLEME 26.08.2017 11:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği polemikten sonra diş hekimi olan eşi Anke Gabriel'in tehdit edildiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in mumu yatsıya kadar yandı. Gabriel eşinin tehdit edilmesini "Erdoğan yüzünden Türklerden geldiğini" ima etmişti. 

TEHDİT EDEN KİŞİ SARHOŞ BİR ALMAN ÇIKTI

Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı ve Gabriel'in eşine tehditler yağdıran kişinin ülke siyasetinden bıkan bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan kişinin, Gabriel'in partisi Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) izlediği kötü siyasete isyanını dile getirdiği ve hakaretler saydırdığı öğrenildi. Oy arttırmak için her yola başvuran Gabriel ve SPD Genel Başkanı Martin Schulz ise bu olayı Erdoğan'a ve Türklere iftira atmak için fırsat bilmişti. Gabriel, "Erdoğan'ın bunu nasıl yaptığı anlaşılan bazılarını motive etmiş olmalı ki, bunlar şimdi karımı sıkıştırıp taciz ediyorlar. Bunu tabii çok kötü bir sonuç olarak görüyorum" demişti. 

YALANI ORTAYA ÇIKTI ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ

Telefon yalanı hakkında özür bile dilemeyen Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ülkesinde Bild gazetesine Türkiye ile yaşanan gerginliği değerlendirirken yine Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığına devam etti. Gabriel Almanya'nın sorununun Erdoğan ile olduğunu söyledi. Ülkesinde 24 Eylül'de yapılacak seçimde oy peşinde koşan Gabriel ayrıca, mevcut şartlarda Türkiye'nin AB üyeliğinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını iddia etti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 16
  • alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki buni alman kamuoyu biliyomu hic zannetmiyorum hiç bir medya da çıkmaz bu haber yani yine suç bize kalır
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    sen önce Gaz-emisyon verilerde manipülatif usulsüzlük (verilerde sahtecilik) haksiz kazanç konulu tema ve reziligin hesabini ver Gebril.. Türk Milleti bir olup yüklü miktarda manevi tazminat davasi açmali.. taaki Gebril ve Alman hükümet 26 milyar Euro tazminati Türkiye'lehine ödeyene kadar.. sürekli gündemde tutmaliyiz..
    Cevapla
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir adamı dış işleri başkanı yaparlarsa anca bu kadar maharet çıkar. Adam gizli faşist, açığa vurdu.
    Cevapla
  • o zaman 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde gabrel ve merkel oldukları yerde iken ab ye gimeyiz diyelim
    Cevapla
  • Muhsinet 6 yıl önce Şikayet Et
    Özür dile hemen Gebrıyıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı