Katalonya, İspanya'ya rest çekti

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetimi parlamentosu yapılan gizli oylamayla tek taraflı bağımsızlık kararı aldı. İspanya Başbakanı Rajoy'dan ilk tepki geldi.

GİRİŞ 27.10.2017 16:26 GÜNCELLEME 27.10.2017 17:24
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Katalonya'da azınlık hükümeti olarak iktidarda bulunan "Junts pel Si" (Evet için Birlik) ittifakı ve ona dışarıdan destek veren aşırı sol görüşlü "Halk Birliği Adaylığı" (CUP) partilerinin sunduğu "cumhuriyet yönetimi şeklinde bağımsız Katalonya devleti ilan edilmesi ve bununla bağlantılı yapıcı sürecin başlatılması" başlıklarındaki karar önerileri parlamentodaki oylamada kabul edildi.

"Junts pel Si" ve CUP'un verdiği öneriyle gizli olarak yapılan oylamadan 70 "evet", 10 "hayır" ve 2 "boş" sonucu çıktı. "Catalunya si que es pot" partisi dışında muhalefetteki tüm siyasi partiler oylamaya katılmayarak, protesto etmek için genel kurul salonunu terk etti.

Halk Partisinden (PP) milletvekilleri salonu terk ederken genel kurul koltuklarına İspanya ve Katalonya bayrakları bıraktı.

İSPANYA'DAN İLK TEPKİ

İspanya Başbakanı Rajoy sükünet çağrısı yaptı ve Katalonya'da hukukun üstünlüğünün tesis edileceğini söyledi. 

YORUMLAR 65
  • sualp 6 yıl önce Şikayet Et
    Katalonya yı ilk biz tanımalıyız..çünkü sırada İngiltere ve Almanya var
    Cevapla
  • alie 6 yıl önce Şikayet Et
    İskoçya,Galler,Sicilya... Sırayla gider artık.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah cahil halkım ah okumak araştırmak nedir bilmeyen halkım. Bizim Avrupa'da en çok destek gördüğümüz ülkenin İspanya olduğunu bilmeyen halkım. O kadar bilmeden okumadan konuşuyorsunuz ki bazen sizden utanıyorum. Kurban olduğum Allah nelere kadir yazmış biri de. İki yüzlüsünüz iki yüzlü. Irak da referandum yapılınca siyonistler yaptırdı desteklemiyoruz dersiniz. İspanya'da referandum yapılınca sonuna kadar arkasındayız dersiniz. Bir DÜŞÜNÜN neden İspanya neden Almanya değil ?
    Cevapla
  • Daver Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Batuhan çok duygusal ve acemisin. Sen bilmiyor musun Bu hristiyan Avrupa ab ve Batı dediğimiz tek dişi kalmış canavar dünyanın ve islam dünyasının her yerini kanattı. islam dünyasında bunların fitnesinin girmediği yer kaldı mı? İspanya suriye ırak filistin için hiç risk aldı mı. Türkiyeye gelen göçmenlerden dolayı birazını da biz alalım türkiyeye haksızlık yapmayalım dedi mi hayır hayır. İspanyollar da müslümanların zulüm görmelerinde ortaktır ve iştirakçidir. Küfür tek millettir bilmiyor musun. İslam birliği kurulmalı. Osmanlı dünyaya huzur ve mutluluk getirmiş. Müslümanlar birlik olmalı. kafirler ise parça parça olup küfür ölmeli.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana cahil diyen gurbetçi demişsin ki OrtaDoğu'yu bunlar sömürdü.Ee şimdi soruyorum sana bunlar OrtaDoğu'yu bölerken Araplar bunlara karşı bir şey yaptı mı?Bunlarla masaya oturdular para için topraklarını sattılar.İngiltereli Gertrude Bell adlı bir kadın vardır ve T.E. Lawrence ile aynı görevi aynı yıllar içinde yürütmüştür. Hem arkeolog hem de İngiliz casusu. Bunların içinden bu kadına aşık olup intihar edenler bile oldu.Bugün Orta Doğu'da olanlardan Hristiyanlar'dan çok Arap Müslümanlar sorumludur.Para uğruna kardeşlerini satıyorlar ve hala da yapmaya devam ediyorlar.Çöl Kraliçesi adlı filmi izlersen belki kafanda bir şeyler oluşur.
    Cevapla
  • atakan53 6 yıl önce Şikayet Et
    Küfŕün tek millet olduğunu unutmuşsun kardeşim. Yorum yaparken Allahın kitabınıda unutma.
    Cevapla
  • Okuma oranı %74 6 yıl önce Şikayet Et
    Batuhanbey, ilkesizlikmi yoksa real ikiyüzlülükmü bunun üzerinde sosyolojik araştırmalar olmassa bile, gurbette Türklerin bir sıfatı genel olarak şöylede çizilir: çekirdekçiçeği gibi yüzlere güneşe doğru çevrilir. Defiğiniz gibi bende çok kez utanca itiliyorum.
    Cevapla
  • @gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimin ekemeğini yiyip ardından tutuşturuyon?
    Cevapla
  • gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    batuhan bey. bence sen cahilsin. geneli ortadoğu ve afrika halk ve topraklarını bölen bu batı değilmi kimler dünyayı sömürdü. dil ve dinlerini sömürgedikleri ülke halklarını mecbur kıldılar kim soy kırımları yaptı BATI FRANSA ÌNGÌLTERE ÌSPANYA
    Cevapla
  • bg turk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd veya ingiltere bu isi duzenlerken herseyini dusunmustur , AB zorla parcalanacak 111 dunya savasi geliyor
    Cevapla
  • Wang Yu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş olmayacak, Lider yok ortada, toslayacaklar, ab iki gözünü kapalı tutacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!