Türkiye düşmanı Cem Özdemir'e şok

Türkiye düşmanı Cem Özdemir, kendi partisinden yediği veto nedeniyle dışişleri bakanlığından vazgeçmek zorunda kaldı.

Türkiye düşmanı Cem Özdemir'e şok
Türkiye düşmanı Cem Özdemir'e şok
GİRİŞ 11.11.2017 15:50 GÜNCELLEME 11.11.2017 15:50
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Birlik Partileri CDU/CSU, liberal FDP ve Yeşiller arasında iki haftadır devam eden “Jamaika Koalisyonu” ön görüşmelerinden sızan bir haber, Alman siyasetinde sürpriz olarak nitelendi.

Cem Özdemir’in adı olası koalisyonda haftalardır dışişleri bakanlığı için geçiyordu. Özdemir daha önce yaptığı açıklamalarda, bu bakanlığı üstlenmeye hazır olduğu mesajını vermişti.

GİZLİ TOPLANTIDA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YOK

Ancak koalisyon görüşmelerine katılan kaynaklar, koalisyon görüşmeleri öncesinde Özdemir’in, partisinin önde gelenleriyle gizli bir toplantıda bir araya geldiğini ve hükümetin kurulması durumunda çevre, tarım veya ulaştırma; ek olarak da sosyal işler bakanlıklarına talip olmak istediklerini aktardığını bildirdiler.

KENDİ PARTİSİ İSTEMİYOR

Son günlerde Yeşiller içinde bazı siyasetçilerin, Özdemir’in dışişlerine geçmesine karşı tavır koyduğu ve bu pozisyon için partinin sol kanadından Jürgen Trittin’i gündeme getirdikleri de basına yansıdı.

Ayrıca Alman medyasında, Cem Özdemir’in olası dışişleri bakanlığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine yönelik sert açıklamaları nedeniyle iki ülke arasındaki gerilimin artmasına neden olabileceğinden karşı çıkılıyordu.

YORUMLAR 42
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstüme hic vazife degil, lakin 80000000 milyonluk Almanya´da disisleri yapacak kimse kalmamis da. Sahsi fikrim keske o vazifeyi verseler. Fakat herseye ragmen Almanya böyle bir delilik yapmaz.
    Cevapla
  • tora 6 yıl önce Şikayet Et
    zavallı... tüm çırpınışlarına rağmen hiç bir zaman alman olamayacak...
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün siyasetin kendi öz vatanina ihanet almanlar aptal değil herhalde ederin kadar seni sadece kullanırlar
    Cevapla
  • sadik 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de yuttuk adamlar kirli carsaflarimiz ortaya cikmasin diye adami istemiyorlar .Almanlarin dunyada cevirdigi gizli isler vakiflar ve disislerinin koordinesinde yapiliyor ,kim basina bir donme verir .Osmanliyi iy biliyorlar
    Cevapla
  • ali kal 6 yıl önce Şikayet Et
    küçük aptal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...