PKK konvoyu Afrin yolunda

Afrin’deki teröristlere son günlerde Fırat’ın doğusundan oldukça azalmış olan destek dün itibariyle yeniden artmaya başladı.

GİRİŞ 05.02.2018 08:30 GÜNCELLEME 05.02.2018 08:57
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

PKK işgalindeki Ras’ul Ayn’da oluşturulan 3 otobüs ve 90 araçlık konvoy, Afrin’deki teröristlere yardım için yola çıktı. Konvoydaki terörist sayısının 400 kişiyi geçtiği sanılıyor. ABD, Afrin’de büyük bozgun yaşayan PKK’ya Fırat’ın doğusundan gelecek yardımları desteklemediğini açıklamıştı. Ancak bu sözlerin de gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Son oluşturulan konvoyun bizzat ABD’nin talimatıyla Afrin’e gitmekte olduğu belirtiliyor. Teröristler Afrin’e girmek için sıklıkla Esed hakimiyetindeki Nubl bölgesini kullanıyor.

Afrin’i işgal eden terör örgütü PKK/PYD, Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı ilçe merkezi çevresine hendekler kazıp savunma duvarları örüyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TSK ve ÖSO’nun yürüttüğü harekat nedeniyle birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kalan teröristler, sivillerin yoğun yaşadığı Afrin kent merkezi civarında savunma amaçlı hazırlıklar yürütüyor.

 

 

PKK, Afrin’in dış

mahallelerinde ve ana girişlerinde hendekler kazıp duvarlar örüyor. Sivillerin kentten ayrılmasına izin vermeyen PKK hendek, duvar ve mevzilerle, muhtemel bir şehir çatışmasında sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya hazırlanıyor.

BURSEYA’DA YENİ TÜNEL BULUNDU

Bunun yanısıra kendilerini halkın arasına saklamaya çalışan teröristler, harekâta karşı propagandasını sivil ölümleri üzerine kurmayı planlıyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde PKK’dan temizlenen Burseya Dağı’nda yeni hendek ve tüneller bulundu. Özellikle ormanlık alanların seçildiği hendeklerin yer yer iş makinalarıyla genişletildiği, buralarda bazı mühimmatların istiflendiği, birtakım tünellerin ise çatışma sırasında teröristlerin bombalardan korunması için ‘L’ şeklinde yapıldığı görüldü.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 75
  • gelsinler 6 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda geberecekler gebereck terörist yerinde duramazmış
    Cevapla
  • EFE SOYLU 6 yıl önce Şikayet Et
    gelsinler hepsini afrine gömeriz sonrada membiç ve dogu suriyeye elimizi kolumuzu sallaya sallaya gireriz işimiz kolaylaşmış olur,ABDni GETİRDİGİ SİLAHLARDA BİZE KALIR silahlarınıda biz alırız artık
    Cevapla
  • Eski jöh cü 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar rahat olun kendinizi klavye basında parçalamayın.bu işler vur kırla olmaz çok ince hesaplar ile hareket edilerek nasıl kayıp vermeden bu işi yaparız öncelik o gerisini askerimize bırakın.
    Cevapla
  • vurun 6 yıl önce Şikayet Et
    esadın olduğu bölgeden geliyorlarsa oradan afrine girenleri vurun.
    Cevapla
  • Mali Müşavir 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Avrupa sizin ve ecdadınızın kökü kurusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...