05 Şubat Afrin’de son durum ne? Teröristlere ağır darbe...

Zeytin Dalı harekatında 17. güne girildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’de yürütülen operasyonda 947 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. İşte Afrin’den son dakika haberleri..

GİRİŞ 05.02.2018 10:45 GÜNCELLEME 05.02.2018 10:46

Zeytin Dalı harekatı kapsamında yürütülen operasyonun 17. gününde, Türkiye sınırında yer alan Bülbül kasabasında güvenlik tamamen sağlandı. Genelkurmay Başkanlığının yaptığı yazılı açıklamada, harekatın yürütüldüğü bölgede 12 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, "Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 947 olmuştur." bilgisi verildi. Öte yandan harekatın 16. gününde 2 askerimiz şehit oldu ve 5 askerimiz de yaralandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, Zeytin Dalı harekatı kapsamında bugüne kadar teröristler tarafından Hatay'a 60, Kilis'e 34 roket atıldı. Saldırılarda yedi sivil şehidimiz var, 113 yaralı ise hastanelere kaldırıldı.  İşte Zeytin Dalı harekatındaki anbean gelişmeler...

SİVİL KIYAFETLE KAÇMAYA BAŞLADILAR!

 

 

Teröristlerin son çareyi kaçmak olarak görüyor. Askerimiz ve ÖSO birlikleri sayesinde tek tek  teslim olmaya başlayan sivil görünümlü PKK/PYD'li teröristlerin eşyaları incelendiğinde el bombası, silah ve mermilerin yanı sıra askeri kıyafetler de bulundu. Türk askerlerinin teslim aldığı bölgelerde yakalanan teröristin yanında çok miktarda mühimmat olması ve kendi askeri üniformasının bulunması, vurkaç taktiği ile yapılan saldırıları akla getirdi. Zaman zaman Kürt köylerindeki sivil vatandaşların arasına karışan PKK/PYD'li teröristlerin keskin nişancı ve vurkaç taktiği uyguladığı biliniyor. En son Süngütepe’deki tank saldırısında, bir teröristin sivillerin bulunduğu köyden TAV silahını ateşlemesi dikkat çekmişti.

SİVİLLERİN ARASINA KARIŞIYORLAR!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun yürüttüğü Zeytin Dalı harekatı kapsamında birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kalan terör örgütü PYD/PKK, sivillerin yoğun yaşadığı Afrin kent merkezine sızmaya başladılar. Terör örgütü Afrin'in dış mahallelerinde ve ana girişlerinde hendekler kazıp duvarlar ördü.

Sivillerin kentten ayrılmasına izin vermeyen terör örgütü PYD/PKK'lıların, hendek, duvar ve mevzilerle, muhtemel bir şehir çatışmasında sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya hazırlandıkları öğrenildi.

İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

TSK ve ÖSO kuvvetleri, Bülbül kasabası yanı sıra özellikle Raco bölgesine yönelik dün karadan ve havadan kapsamlı operasyonlara devam etti. Bölgede YPG hedeflerine yönelik sürdürülen harekatın 16 gününde yaşanan gelişmeler şu şekildeydi:

Cinderes’e doğru ilerleyen TSK ve ÖSO kuvvetleri, dağlık bölgede yer alan Aşkan, Haribi, Hamam köyleri ile Birkadar dağına birkaç koldan saldırı gerçekleştirdi. Karadan sürdürülen harekata F-16’lar da havadan destek verdi. Bölgedeki YPG mevzileri etkili vuruldu.

Raco ilçesine ilerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO güçleri, ilçeye ulaşan yol güzergahında bulunan Cela, Canka, Çakmaka ve Gırbela köylerinin dağlık kesimleri savaş uçakları tarafından bombalandı. Ardından bölgeye yönelik yoğun top atışları gerçekleştirildi. Kevreker bölgesinde ilerlemeye çalışan TSK ve ÖSO kuvvetleri ile YPG’liler arasında dün şiddetli çatışmalar yaşandı.

BİR KÖY DAHA ALINDI

Dün öğleden sonra Afrin’in batısında yer alan Şeyh Hadid bölgesindeki Hac Bilal köyü de YPG’den alındı. Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunmasıyla itibariyle büyük önem taşıyor.

32 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in beş beldesinde 1’i belde merkezi, 21’i köy, biri köy altı yerleşim ve 9’u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 32 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

“Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe’yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak ve Hac Bilal köyleri, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü”.

HATAY VE KİLİS'E TOPLAM 94 ROKET ATILDI!

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Hatay'a 60, Kilis'e 34 olmak üzere 94 saldırı düzenlendi. Operasyonlarda 7 şehit, 113 yaralımız var. 15 günde 538 hedef imha edildi, 935 terörist etkisiz hale getirildi. Vatandaşımızın atılan roketlerden moral bozukluğu yok, aksine hırslanmış durumdadır. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duydum" dedi.

SİLAHLARIN NEREDEN GELDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında, "Atılan füzelerin, atılan roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere buradan bir kez daha diyoruz ki; terör örgütleri ile düşüp kalkmaktan vazgeçin. Fırat Kalkanı bölgesinde Cerablus'tan Azez'e kadar bu toplaraklarda huzur var , barış var, kardeşlik var. İnsanlar Suriye'deki iç savaşın doğurduğu o tramvadan artık kurtuldu. Türkiye bu bölgelere barış getiriyor, huzur getiriyor. Alçak terör örgütü bir çok ülkede algı operasyonu üzerine çalışıyor. Başlarken dedik ki, terör belasını bu milletin gündeminden çıkaracağız. Bunun için gece gündüz demeden büyük gayretle çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararlı tutumu ve hükümetimizin operasyon konusundaki desteği ve milletimizin arkamızda topyekün durması bizim en büyük gücümüz. Allah şehitlerimize rahmet etsin" diye konuştu.

HURUZ DAĞI TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in kuzeyindeki Huruz Dağı'nı terör örgütü PYD/PKK'dan kurtardı.

Afrin'in kuzey kesimlerindeki Bülbül beldesindeki stratejik öneme sahip Huruz Dağı'na gece saatlerinde başlattıkları operasyonu başarıyla tamamladı. Huruz Dağı'nın alınması ile Bülbül belde merkezi güvence altına alınmış oldu. Dağın yakınlarındaki terör hedeflerine yönelik operasyonlar sürüyor.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in beş beldesinde 1'i belde merkezi, 20'si köy, biri köy altı yerleşim ve 9'u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 31 nokta örgütten kurtarmış oldu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN ELE GEÇİRİLEN BÖLGELER

Zeytin Dalı harekatı kapsamında bu zamana kadar ele geçirilen bölgeler şu şekilde;  Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü.

YENİ HEDEF O TEPE!

TSK ve ÖSO'nun Afrin'deki yeni hedeflerinin arasında 1027 rakımlı tepe olduğu belirtiliyor. TSK Raco’ya 6 kilometre uzaklıktaki 1027 rakımlı tepenin alınması için harekete geçti.

TSK’DAN ŞEHİTLERİMİZE MESAJ!

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada şu cümlelere yer verildi;

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 04 Şubat 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonlarda, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, beş kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diler; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi