Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan İsmail Metin Temel kimdir?

Afrin Operasyonu'nu, bir diğer adıyla Zeytin Dalı Harekatını Korgeneral İsmail Metin Temel yönetti. Daha öncesinde Fırat Kalkanı Harekatı'nı da yöneten İsmai Metin Temel'in kim olduğu merak edilerek detaylı bir şekilde sorgulamalara başlandı. Peki, askerlerimiz tarafından tüm hızıyla yürütülen Afrin Operasyonu'nda gündemdeki yerini alan İsmail Metin Temel kimdir?

Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan İsmail Metin Temel kimdir?
Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan İsmail Metin Temel kimdir?
GİRİŞ 27.03.2018 10:14 GÜNCELLEME 27.03.2018 10:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye'nin gözü kulağının orada olduğu, her an meydana gelen tüm gelişmeleri yakından takip ettiği Afrin Operasyonu'nu (Zeytin Dalı Harekatı) baştan sona önemli bir isim kumanda etti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin Operasyonu'nu Korgeneral İsmail Metin Temel yönetti. Afrin Operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı) gibi son derece mühim bir operasyonun komutalığını İsmail Metin Temel üstlenerek gündemde en çok merak edilen ve araştırması sürdürülen bir isim haline geldi. Peki, Afrin Operasyonunu yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel kimdir? Fırat Kalkanı Harekatında başarısından söz ettiren İsmail Metin Temel aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, İsmail Metin Temel'in detaylı biyografisi...

Afrin komutanı İsmail Metin Temel kimdir işte o şehit hikayesi

 

İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR?

İsmail Metin Temel, 1958 yılında Bayburt'ta dünyaya gelmiştir. Korgeneral rütbesine sahip olan Temel, gençlik yıllarında ailesiyle birlikte Adana'ya yerleşti ve eğitimini burada tamamladı. Kısa süre sonra askerliğe adım attı. Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu komutanlığına getirildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda başarılı oldu. İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak atandı.

Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi, 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti.

ismail metin temel ile ilgili görsel sonucu

8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü. Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.

FETÖ'yle mücadelede ön saflarda yer alan bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

İSMAİL METİN TEMEL O SÖZÜ 11 YILDIR YERİNE GETİRİYOR...

Korgeneral İsmail Metin Temel, Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü 11 yıldır yerine getiriyor. Şehit asker son nefesinde karşısında bulduğu komutanından 'annesine bakılmasını' istemişti. İşte o şehidin fedakarlığı ve İsmail Metin Temel'in unutmadığı ailesi;

Afrin komutanı İsmail Metin Temel kimdir işte o şehit hikayesi

Tarih: 8 Nisan 2007... Bolu’daki Komando Tugayı’na bağlı birlikler Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda operasyon yapıyor. Daha doğrusu, bugün olduğu gibi, kalleşçe saldırılar düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için iz sürüyor. Dağ taş, mağaralar didik didik aranırken, gece yarısından sonra teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

KENDİNİ FEDA EDEN ASKER…

Saatlerce süren çatışmada silahlar ölüm kusarken, PKK’lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziye düşüyor. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper ediyor.

KOMUTANDAN SON İSTEĞİ…

 Ağır yaralı olarak Şırnak’taki askeri hastaneye kaldırılan Şeref Bulut son nefesini verirken de yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel’e şu sözleri fısıldıyor:

“Komutanım, anam, ailem sizlere emanet.”

Şırnaklı Şeref ertesi gün bütün komutanlarının ve hemşerilerinin katıldığı bir törenle doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlanıyor. Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun başındaki komutanı da onun 21 yıllık özgeçmişini okudu. Kendini feda eden Şehit Şeref Bulut 1986’da Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba beldesinde dünyaya gelmişti. 30 Kasım 2006’da asker olmuş 2007 yılında şehit düşmüştü.

Afrin komutanı İsmail Metin Temel kimdir işte o şehit hikayesi

ŞEHİDİN ANNESİNİN KÜRTÇE DUASI

Korgeneral İsmail Metin Temel şehide son nefesinde verdiği 'anam size emanet' sözünün gereğini 11 yıldır yerine getiriyor. En osn 2011 yılında şehidin annesi Hatun Bulut'un evine gitmişti. Oğlunun komutanına sarılarak ağlayan anne Hatun Bulut, Kürtçe olarak “Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin” diye dua etmişti.

KOMUTAN BİZİ HEP ARADI

Şeref Bulut’un Uludere’deki ağabeyi Sadık Bulut da komutanı bir ağabey ve baba gibi gördüklerini belirterek, şöyle konuşuyor : -“Kardeşim komutanını çok severdi ve bize hep anlatırdı haklıymış. Kardeşim şehit düştükten sonra komutanı bizi hiç yalnız bırakmadı, gittiği her yerden aradı, ‘eksiğiniz, ihtiyacınız var mı’ diye sordu. Biz de onu bir ağabey, baba gibi bildik.

Afrin komutanı İsmail Metin Temel kimdir işte o şehit hikayesi

YORUMLAR 13
  • ihsan Dinç 5 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin İşte gerçek komutan. Bu kadar değerli, askerini yalnız bırakmayan, bir askerin şehit olmadan önceki ricasını unutmayan böyle bir komutana saygısızlık etmek hiç kimsenin haddi değildir.
    Cevapla
  • hmd 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte gerçek komutan. Helal olsun
    Cevapla
  • Komando bolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Komutanımla Lice’de 2005 de görevlere çıktık. Babacan bir adam.bütün komutanlar böyle olsun inşallah.er olarak yaptım.böyle komutanlarla ölüme oynayarak giderim.bizden biri yerli ve milli..
    Cevapla
  • abdullah yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    allahim milyonlarc razı olsun devletine miletine sahip çıkan komutanlarımızdan bütün vatan severlerden hizmet edenlerden sevgiile kucaklıyouma allaha emanet olun amin
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamanda neden böyle teşhirler yapılır.Kişi çok önemli değil.Yapılanların doğruluğu önemli.Bırakın insanların kimliğini ,Avrupa yada A.B.D böyle kimlik bilgileri açıklanıyor mu ?
    Cevapla
  • murat gūnvar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bolu komando birliğinde komutanım la görev yaptım. korkusuzca çatışma mevkisine helikopterle inerdi. Şırnak ikizcede bize hep derdi kelle istiyorum diye hale kulaklarımda yankılanır .Allah sizi ve ordumuzu korusun Komutanım Allaha emanet olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
İzmir'de peş peşe yangınlar