TSK ve ÖSO tarafından kurtarılan Burseya Dağı nerede? Harita üzerindeki konumu!

Türk Silah Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Azez ile Afrin arasında yer alan Burseya Dağı kurtarıldı. Peki, hain PKK ve PYD terör örgütlerinden temizlenen Burseya Dağı nerede? İşte, Burseya Dağı harita üzerindeki konumu…

TSK ve ÖSO tarafından kurtarılan Burseya Dağı nerede? Harita üzerindeki konumu!
TSK ve ÖSO tarafından kurtarılan Burseya Dağı nerede? Harita üzerindeki konumu!
GİRİŞ 05.02.2018 10:47 GÜNCELLEME 05.02.2018 10:48

Zeytin Dalı Harekatı, diğer adıyla Afrin Operasyonu kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri canla başla mücadele vererek Burseya Dağı’nı kuşattılar ve bunun sonucunda PKK, PYD gibi terör örgütlerinden tamamen temizlediler. Türkiye’nin topraklarını tehdit edebilecek kritik bir konumda yer alan Burseya Dağı, alçak teröristlerin elinden kurtarıldı ve böylece güvenliğimize yönelik tehditler bu sayede en aza indirgenmiş oldu. Tüm bu sevindirici gelişmelerle birlikte, Zeytin Dalı Harekatı’nın (Afrin Operasyonu) 9. gününde ele geçirilen Burseya Dağı’nın nerede olduğu ve harita üzerindeki konumu son derece merak edilerek kamuoyu tarafından yoğun araştırma konusu haline geldi. Peki, Zeytin Dalı Harekatı (Afrin Operasyonu) açısından stratejik bir öneme sahip olan Afrin’deki Burseya Dağı nerede? İşte, Azez ile Afrin arasında yer alan Burseya Dağı harita üzerindeki konumu…

burseya

 

 

BURSEYA DAĞI NEREDE?

Afrin’in kuzeydoğusunda yer alan Burseya Dağı, stratejik konumu itibariyle kritik bir öneme sahiptir.

Burseya Dağı’nın Azez ve Kilis’e bakması dolayısıyla; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türkiye’nin topraklarını tehdit edebilecek bir konumda yer almaktadır.

Kuzey Suriye bölgesinde Halep ili içerisinde bulunan Burseya Dağı, Azez ile Afrin arasındadır.

Bölgenin en yüksek tepesi olan Burseya Dağı’nın yükseliği 855 metre olarak kaydedilmektedir.

Afrin’e 13 kilometre uzaklıkta bulunan Burseya Dağı, doğudan batıya sırasıyla Azez ovası ile Afrin Çayı vadisi arasında bulunmaktadır.

Burseya Dağı; güneyde Cebelisemaan’a uzanırken, kuzeyde Kuveyk Nehri ana kollarında Akpınar Nehri’nin doğduğu Kilis ovasına uzanmaktadır.

İŞTE, BURSEYA DAĞI HARİTA ÜZERİNDEKİ KONUMU…

burseya

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı