Afrin'de 'yalan rüzgarı'! Şimdi de bunu yaptılar

Terör örgütü PYD/PKK destekçileri, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin kara propagandalarında, Esed rejiminin sivillere yönelik katliamını Afrin'de TSK tarafından yapılmış gibi göstermeye çalıştı.

Afrin'de 'yalan rüzgarı'! Şimdi de bunu yaptılar
Afrin'de 'yalan rüzgarı'! Şimdi de bunu yaptılar
GİRİŞ 29.01.2018 14:32 GÜNCELLEME 29.01.2018 14:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PYD/PKK'ya yakın sosyal medya hesapları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı karalama kampanyasında, Suriye'de Esed rejiminin öldürdüğü sivilleri Afrin'de gibi paylaştı.

Twitter'dan "TSK'nın Afrin'de sivilleri ve çocukları hedef aldığı" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın, Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR), Esed güçlerinin Doğu Guta'da bir pazar alanına yaptığı saldırıya ilişkin 27 Kasım 2017 tarihli raporuna ait olduğu belirlendi.

Yine Twitter'da aynı iddiayla paylaşılan cansız çocuk bedenlerine ilişkin bir görselin de 21 Ağustos 2013'te, Esed rejiminin Doğu Guta'da yaptığı saldırı sonrasında çekildiği tespit edildi.

"YPG'nin Afrin'de TSK'ya ait askeri araçlara zarar verdiği" iddiasıyla servis edilen fotoğrafın ise 30 Eylül 2012'de çekildiği ortaya çıktı.

AA'nın, TSK'yı ve Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için sosyal medyada başlatılan kampanyada kullanılan görsellerin farklı yer ve zamanlarda çekildiğini ortaya çıkarmasıyla terör örgütüne yakın hesaplar çıkmaza girmişti.

Terör örgütü destekçileri, AA İstanbul Photo Awards 2016'da birinci olan fotoğrafı Afrin'de çekilmiş gibi paylaşmış ve Ukrayna'da düşürülen Malezya uçağını da TSK'nın savaş uçağı gibi göstermeye çalışmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ercom 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz yüce bir millet olarak ALLAH nı seven ve korkan bil ümetin evlatlarız şanlı tarihte gecmişde oldugu gibi hicbir insan evlatına adeletsiz bir şekilde davranılmamıştır kaldıki cocukları öldürecek yakacak böyle iftira atanlar önce kendılerine baksınlarki utansınlar biz mazlumun yanında caninin karşısındayız Bu iftirayı atanlar hangi devletin köpekligini yapıyorsa gitsin kapısında havlasın BİZ BİZE YETERİZ ALLAH milletimizi devletimizi askelerimizi korusun elhamdülillah AMİN
    Cevapla
  • dede korkut 6 yıl önce Şikayet Et
    sivil öldürecek olsaydık, ülkemize gelen milyonlara ev sahipliği yapmak yerine onları öldürürdük. hiç olmazsa onlara yaptığımız masraftan kurtulurduk. biz bunu yapmayız çünkü insanız, çünkü islamız. zamanında yahudiye bile kucak açtık, şimdi müslümanı mı dışlayacağız
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil filistinli sivilleri savas olmadan hergün öldürüyorlar Dünya sesini cikartmiyor Türkiye hariç simdi Türkiye Düşmanlarıyla savas halinde elbetki sivillerde istenmede zarar görecekler haa amerikalılar ne yapıyorlar hastaneleri,okullari,dügünleri vs vs herkes agzini kapayacak, TSK kimleri geberteceklerini iyi bilirler.
    Cevapla
  • Reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Kılıç kından çıkmadıkça çakal sürüsü hizaya gelmez, bunlar ölümden anlar şiddetten anlar vurun atın çöpe
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Alçak yaratıklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi