Afrin'den müjde! Burseya Dağı'nda kontrol tamam

Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, yoğun çatışmaların ardından terör örgütü PYD/PKK'dan tamamen alındı. Bölgeden ilk fotoğraflar geldi, Mehmetçik Türk Bayrağını çekti.

GİRİŞ 28.01.2018 14:29 GÜNCELLEME 28.01.2018 15:28
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 9'uncu gününde devam ediyor. Olumsuz hava koşullarının etkisini yitirmesi ile Burseya Dağı'ndaki çatışmalar şiddetlendi. Sabah saatlerinde TSK'ya bağlı jetler bölgeye bombardıman yaptı. Sınır karakollarından yapılan top atışlarıyla bölge yoğun ateş altına alındı. 

BURSEYA'DA KONTROL TAMAM

Anadolu Ajansı,saat 14: 30 itibari ile Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nın teröristlerden tamamen alındığını duyurdu.



Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

ASKERLER TÜRK BAYRAĞINI ÇEKTİ



Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum İl Kongresi öncesi yaptığı açıklamada "Teröristlerden 484 tanesi ila cehenneme zümera. Komutanla görüştüm, Burseya Dağı düşmek üzere.  Alındığı andan itibaren çok daha emin bir şekilde yola devam. Bu asker büyük bir askerdir, güçlü bir askerdir. Güçlü bir ordudur." diye konuşmuştu.

18 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI

Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TSK'dan gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir.

Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekât, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

 

 

YORUMLAR 85
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber! .. Sefer bizim Zafer Allah,ındır.
    Cevapla
  • Doğrucu vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın askerinden ALLAH'ın Ordusu'na. Allah'ım sana sonsuz kere hamdolsun. Komutanlarımız-askerlerimiz "Allah" dedikçe nasıl bir heyecan basıyor beni, nasıl can atıyorum koşa koşa cepheye gitmek için, tahmin bile edemezsiniz. Allah'a hamdolsun. İşte bunlar Allah'ın Ordusu'dur.
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    bunları gözümüzün yaşıyla izliyoruz elhamdulillah...çok şükür...sizi yaradana kurban yiğit askerler.
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah. Sefer bizim zafer Allahıdır. Allah ordumuzu korusun. Amin.
    Cevapla
  • sefim 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ınıza kurban yigitler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı