Zeytin Dalı harekatında 13. gün! Afrin son dakika haberleri...

Afrin’de düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ harekatında Mehmetçiklerimiz 13 gündür vuruyor. TSK’nın yaptığı açıklamaya göre öldürülen terörist sayısı 712’ye yükseldi. İşte 1 Şubat itibari ile Afrin’den gelen son dakika haberleri...

GİRİŞ 01.02.2018 13:55 GÜNCELLEME 01.02.2018 13:55

Mehmetçiklerimiz, Afrin’de yürütülen operasyonda terör örgütlerine ‘Zeytin Dalı’ uzatmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamaya göre bu zamana kadar 712 terörist öldürüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre; Afrin’deki Bak Ubasi köyü terör örgütlerinden tamamen temizlendi ve bu sayede PKK/PYD’nin lojistik yolları da kesilmiş oldu. 1 Şubat itibari ile 13. güne girilen ‘Zeytin Dalı’ operasyonundan anbean gelişmeler...

LOJİSTİK YOLLARI KESİLDİ

 

 

TSK ve ÖSO birlikleri, dün Afrin’in batısındaki Raco ve güneyindeki Cinderes’e kadar ulaştı. Kuzeydeki Bülbül Beldesi merkezinin çevresindeki köylere dün sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Beldeye bağlı Bakobası, Kurni ve Şenkal köylerindeki tepeler de terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’den alındı. Türkiye sınırına komşu Bülbül Beldesi merkezinin doğusundaki köylerin ele geçirilmesi ile terör örgütünün Afrin’in kuzeyine uzanan stratejik lojistik yolları kesilmiş oldu. Afrin’in doğusundaki Darmık Dağı, Baflun Dağı, Minnig Havaalanı ve Maranez bölgesindeki PYD noktaları da vuruldu. Akşam saatlerinde de Eyn Batman Dağı terör örgütü PYD/PKK’dan alındı. Zeytin Dalı Harekatı’nın 13’üncü gününde, Afrin’in 5 beldesinde 19’u köy, 1’i köy altı yerleşim ve 7’si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 27 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 712 OLDU!

TSK’ nın yaptığı açıklamaya göre;  "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur." dedi.

KRİTİK TARİH 12 ŞUBAT

127 yerleşim yeri için TSK 12 Şubat itibarıyla emir verecek. Alınan bilgiye göre, bu tarihe kadar operasyonlarda kurulan ceplerin birleştirilmesi tamamlanacak. 130 kilometrelik hatta 8 kilometre derinlikteki alanda kontrol sağlanmış olacak. Güvenlik kaynakları, meskün mahal operasyonu için lojistiğin sınırın öbür yakasında geçişi sağlandıktan sonra hızlanacağını vurguluyor.

Diğer taraftan, 12 Şubat’a kadar Afrin’in kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlarda yatay genişlemenin tamamlanması planlanıyor. Zira operasyonun ilk başladığı andan itibaren cepler oluşturan TSK, 13 günden bu yana bu cepleri birleştirmeye çalışıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyon süresince oluşturulan ceplere 410’u aşkın sızma girişimi oldu.

BURSEYA DAĞI'NDAKİ PKK/PYD KAMPI GÖRÜNTÜLENDİ

Terör örgütü PKK/PYD'den temizlenen Burseya Dağındaki eğitim kampında silahlar, örgütsel dokümanlar ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterleri bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Burseya Dağı geçtiğimiz günlerde ele geçirilmişti. Stratejik öneme sahip dağın ele geçirilmesinin ardından bölgede ilerleyişine devam eden Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu, bölgeyi karış karış inceliyor. Burseya Dağı'ndaki PKK/PYD'nin eğitim kampı da an be an görüntülendi. Kampta teröristlerin cesetlerinin yanında, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, örgüte ilişkin bilgilerin yer aldığı defterler, örgüt dokümanları ve kitapları, lav silahları, imha edilmemiş el yapımı bombalar yer aldığı görüldü. Kürtçe yazıldığı görülen bir defterde silah, mayın ve bomba yapımına ilişkin bilgilerin yer aldığı da tespit edildi.

afirin-13-gün

BİR KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO birlikleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki Bak Ubasi köyünü PYD/PKK terör örgütünden temizledi. TSK ve harekatı destekleyen ÖSO, Bülbül belde merkezinin çevresindeki köylere sabah saatlerinde operasyon başlattı. Devam eden operasyonda TSK ve ÖSÖ, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bak Ubasi köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan aldı.

REYHANLI'YA 2 ROKET DÜŞTÜ

Suriye'nin Afrin bölgesinden ateşlenen 2 roket daha Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düştü. Roketlerden birisinin E-5 Karayoluna düşmesi sonucu 1 kişi hafif yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, teröristleri öldürmek üzere başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın yapıldığı Suriye'nin Afrin bölgesinden, Reyhanlı ilçesine 2 roket daha atıldı. Roketlerden birisi Gültepe Mahallesi, E-5 Karayoluna düştü. Roketli saldırıda bir kişi hafif şekilde yaralandı. Diğer roketin ise Gültepe Mahallesi'ndeki bir okulun yanındaki boşluğa düştüğü öğrenildi. Bugün öğleden önce Afrin bölgesinden atılan roketin bir eve düşmesi sonucu Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Avlar hayatını kaybetmiş, Bilgey Avlar (21) yaralanmıştı.

FIRTINA OBÜSLERİYLE ATIŞ YAPILDI!

TSK, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör hedeflerini bombaladı. Radar tespit sistemleri aracılığıyla Afrin'de belirlenen PYD/PKK hedefleri, sınırda konuşlu birlikler tarafından Fırtına obüsleriyle aralıklarla vuruldu. Top atışlarının ardından yükselen dumanlar, sınırın Kilis tarafından da görüldü. Bu arada Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen 18 araçlık konvoy, güvenlik önlemleri altında Kilis'e ulaştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin