Afrin'de 'kelepçe planı' devrede!

Zeytin Dalı harekatının ilk aşamasında TSK birlikleri ve ÖSO güçlerinin Afrin’e girdiği 7 noktanın birleştirilerek, ayrıca 20 kilometre içeri girilmesinin hedeflendiği öğrenildi. .

Afrin'de 'kelepçe planı' devrede!
Afrin'de 'kelepçe planı' devrede!
GİRİŞ 01.02.2018 09:29 GÜNCELLEME 01.02.2018 09:31

Bu şekilde Afrin kent merkezinin kelepçe taktiğiyle sıkıştırılması, aynı zamanda Hatay Reyhanlı ve Kilis’in roket menzilinden çıkartılması amaçlanıyor.

Türkiye’nin güney sınırlarını YPG/PYD ve IŞİD’den temizlemek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda öncelikli hedefin TSK ve ÖSO’nun Afrin’e girdiği ilk 7 noktanın birleştirilmesi olduğu öğrenildi.

 

 

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre TSK ve ÖSO’nun harekata başladığı Bülbül, Şenkal, Semelkan, Raco, Behdinan, Cinderes ve Busreya Dağ arasında kalan bölgeler birleştirilerek bir köprü oluşturulacak, sınırdan 20 kilometre içeriye kadar teröristlerden temizlenerek girilecek. Böylece Türkiye’nin Afrin’e olan sınırına asker köprüsü kurulacak. Sınır hattı boyunca Türk askerinin hakim olması sağlanacak. Bu şekilde Hatay Reyhanlı ve Kilis teröristlerin roket menzillerinin dışına çıkartılmış olacak. Aynı zamanda Afrin merkezine doğru kıskaç daraltılacak. Kelepçe taktiğiyle Afrin’i YPG’den arındrma harekatında finale doğru adım adım ilerlenmesi planlanıyor.   

KARAR

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı