25 Ocak 2017 - Afrin’de ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda son durum ne?

Son dakika Afrin operasyonu ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. 25 Ocak perşembe günü itibariyle Zeytin Dalı kapsamında YPG terör örgütüne yönelik yapılan operasyonun 6. gününe girildi. TSK yaptığı açıklamada operasyonda şu ana kadar en az 287 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

GİRİŞ 25.01.2018 10:08 GÜNCELLEME 25.01.2018 10:08

Zeytin Dalı harekatında terör örgütlerine yapılan harekatta 6. güne girildi. Terör örgütünün dün akşam Kilis'e yönelik hain roketli saldırısında bir cami ve bir ev isabet aldı. 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Teröristlerin Kilis'e yönelik roketli saldırısının ardından Afrin'deki hedefler fırtına obüsleriyle vuruldu. Hain saldırıya misliyle karşılık verildi. F-16 uçakları ise dün Kilis’ten Hatay’a uzanan Parsa Dağı ve Burseya Dağı’nda konuşlanan terör örgütüne yoğun ateş açtı. İdlib’ten Afrin’e doğru yeni bir güzergah açıldı. Dün akşam 20:30’da Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı ve endişelerini dile getirdi. İşte operasyonun 6. gününden tüm detaylar...

24 KRİTİK NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

Afrin'de terör yuvaları dağıtılırken kanton hayali kuran terör örgütü ve ABD büyük bir yıkıma uğradı. Terör koridoru olarak planlanan bölgenin 24 noktası ele geçirilerek terör devleti kurma hayali tarihe gömüldü.

EN AZ 287 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!

Operasyonun 6. gününde hız kesmeden devam eden Mehmetçik, dün akşam TSK’nın açıklamasına göre en az 287 terörist öldürdü. Açıklamada dün 47 hedefin 27 uçakla vurulduğu bildirildi. Önceki gün yaşanan çatışmalarda şehit olan iki askerin naaşlarına bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle ulaşılamadığı belirtildi.

TRUMP ERDOĞAN’I ARADI!

TSK’nın hız kesmeden teröristlere yönelik yaptığı operasyonun  ardından Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Trump arasındaki kritik görüşme dün akşam saat 20.30’da yapıldı. Trump, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla aradı. İki ülke arasında ABD’nin Suriye’de 30 bin kişilik YPG ordusu kurma kararının ardından ilk kez gerçekleşen Erdoğan-Trump görüşmesinde ağırlıklı olarak Zeytin Dalı Harekatı ve Suriye meselesi konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Trump'a, Türkiye'nin gerçekleştirdiği Afrin harekatının ulusal güvenlik için gerçekleştirildiği bilgisini verdiği aktarıldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Afrin’de tırmanan şiddetten duyduğu kaygısını ilettiği ve bunun iki ülkenin Suriye’deki ortak çıkarlarını zayıflattığını söyledi. Trump, Türk Amerikan güçleri arasında bir çatışma riskini engellemek için Türkiye’nin ihtiyatlı davranmasını istedi.

Bunun üzerine  Cumhurbaşkanımız, terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG’ye ABD’nin silah desteğine son vermesi gerektiğine de tekrar dikkati çekti. Trump, ‘’gerek Suriye meselesi gerek ikili konularda Türkiye-ABD arasındaki işbirliğini ve yakın teması sürdürme noktasında kararlı olduklarını teyit etmişlerdir.”

RACO’DA BÜYÜK OPERASYON!

Azez bölgesinden Bülbül ve Raco kasabalarına uzanan hat üzerinden dün sabahın erken saatlerinden itibaren TSK’nın özel birlikleri ile ÖSO tarafından başlatılan harekâta havadan F-16 savaş uçakları ile destek verildi. Afrin çevresi ile Azez karşısındaki Parsa Dağı, devamında yer alan Darmık Dağı çevresindeki onlarca hedef bombalandı.

KİLİS’TE Kİ CAMİYİ HEDEF ALDILAR!

YPG-PKK'lı teröristler tarafından Afrin'den yapılan saldırıda Kilis'te namaz kılmak için tarihi Çalık Camii'ne giden Muzaffer Aydemir ile Suriye uyruklu Tarık Tabbak hayatını kaybetti. Kilis Valiliği, akşam saatlerinde biri tarihi Çalık Camisi’ne, diğeri 100 metre uzaklıktaki bir eve isabet eden roketli saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 2 kişinin öldüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Bugün saat 18.10 sıralarında PKK/KCK/PYD-YPG teröristlerince ilimiz merkezine Suriye-Afrin tarafından roketli saldırı düzenlenmiştir. Roketlerden birisinde cami hedef alınmıştır. Akşam namazını kılmakta olan 1 Türk, 1 Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. 2’nci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

HAİN SALDIRIYA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ!

Kilis'e akşam saatlerinde düşen roketli saldırıların ardından sınırda konuşlu topçu birlikleri, Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG hedeflerini tespit etti. Türk topçusu, belirlenen terör örgütü hedeflerine obüs ve fırtınalarla misliyle ateş altına aldı. Topçu bataryalarının hedefleri bombalaması kameralara da yansıdı, mermiler havadan görüntülendi.

8 NOKTADAN AFRİN'E GİRİLDİ

Terör örgütü ve destekçisi ABD hiç beklemediği bir stratejiyle karşı karşıya kaldı ve Türk ordusu ve ÖSO birlikleri Afrin'e 8 koldan girerek teröristleri yok etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!