Batı'nın korkulu rüyası için Rusya tarih verdi

Rusya, Astrahan Oblastı'na bağlı Znamensk kentinde bulunan Kapustin Yar uzay üssünde 2 Mart 2018'de İskender-M füze lansmanı gerçekleştireceğini açıkladı.

GİRİŞ 23.02.2018 12:44 GÜNCELLEME 23.02.2018 12:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Nükleer Durum İnceleme Belgesin'de, ' Rusya'nın nükleer gerilimi tırmandırmaya dayalı askeri strateji ve kabiliyetleri benimsemesi, Moskova'nın büyük güç yarışına girmeye karar verdiğini gösteriyor.' açıklamalarının akabinde Rusya, ABD'ye gözdağı verircesine Batı'nın en çekindiği füzesi İskender-M'yi tekrar ateşleyeceğini açıkladı.

Hem nükleer hem konvansiyonel başlık taşıyabilen İskender-M füzeleri 400 km üzerinde menzile sahip.

 

 

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Nükleer Durum İnceleme Belgesini yayınladı. Belgede ABD'nin soğuk savaş dönemindekine benzer bir şekilde nükleer silahlanmaya yöneleceği belirtildi. Belgede, Rusya'nın soğuk savaştan sonra ilk başta ABD ile birlikte nükleer güçlerini azalttığı, Moskova'nın daha sonra stratejik olmayan nükleer silahlarının büyük çoğunluğunu tekrar devreye soktuğu, Rusya'nın nükleer gerilimi tırmandırmaya dayalı askeri strateji ve kabiliyetleri benimsediği ifafe edilmişti.
  
Nükleer Durum İnceleme Belgesi’ne yönelik değerlendirmelerde bulunnan Rusya Dışişleri Bakanlığı yapıtığı açıklamada, “Belgeyle, doğrudan Rusya karşıtı bir tutum sergilenirken, nükleer silahlara ilişkin bozulan küresel durumun suçunu başkasına atmaya yönelik haksız bir girişimde bulunuluyor.” ifadesi kullanılmıştı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • Oku yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çok yakında Avrupa ülkelerini 3 gün içerisinde 100 . 000 (yüz bin ) askerle işgale hazırlanıyor ! İsveç , Norveç , Danimarka , Hollanda , Belçika , Polonya , Almanya'nın yarısı işgale uğrayacak ! Ortadoğu da Arap - İsrail intikam savaşı geliyor ! İran - Suudi Arabistan Körfez savaşı Bölge ceheneme dönecek ! Dünyayı korku , büyük şaşkınlık büyük şok bekliyor ! 3 . Dünya savaşı Armegedon geliyor ! Sağlam durun ! Kalbinizi sağlam tutun ! Hazırlanın ! Dünyada değişim ! Hemen şimdi !
    Cevapla
  • polemikçi 6 yıl önce Şikayet Et
    batı ne zaman rusyayla savaşmışsa kazanmıştır.ikinci dünya savaşındada tatarlar,çeçenler,çerkezler,azeriler,dağıstanlılar ve bu gibi müslümanlar rus'u kurtarmıştır.normalde almanlara mağlup olmuşlar.ingiliz ve fransız ise rusları defalarca yenmişlerdir.batı rus dan korkmaz
    Cevapla
  • eray akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    Batının en çok korktuğu füze bu füzeler değilki.Batının en çok ürktüğü füzeler topol ve satan füzeleridir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"