Çin resmen duyurdu ve ilk kez kabul etti!

Çin’in nükleer yakıtlı uçak gemisi inşa etmek için gerekli teknolojiyi geliştirme sürecini hızlandırdığı açıklandı.

Çin resmen duyurdu ve ilk kez kabul etti!
Çin resmen duyurdu ve ilk kez kabul etti!
GİRİŞ 28.02.2018 16:41 GÜNCELLEME 01.03.2018 08:56
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından "Global Times”  gazetesinin, devlet savunma sanayisi şirketi China Shipbuilding Industry Corporation'a (CSIC) dayandırdığı haberinde, CSIC’nin nükleer yakıtlı uçak gemisi, yeni tip nükleer denizaltı ve insansız karşı istihbarat deniz araçları  konusundaki kritik teknolojileri geliştirme sürecini hızlandırmayı planladığı  belirtildi.

 

Şirketin nükleer yakıtlı uçak gemisiyle ilgili başka ayrıntı  paylaşmadığı ifade edilen haberde, bir devlet şirketinin, nükleer yakıtlı uçak  gemisi planına yönelik bir bilgiyi açıktan paylaşmasına dikkat çekildi.

Çin’in mevcut durumda biri ordu envanterinde diğeri inşa sürecinde iki uçak gemisi bulunuyor.

Ülkenin ilk uçak gemisi Sovyet yapımı Liaoning, Ukrayna'dan getirilmiş, Eylül 2012'de Çin Halk Kurtuluş Ordusu (ÇHKO) envanterine  alınmıştı.

Ülkenin tamamı yerli üretim olacak ikinci uçak gemisi 001A ise geçen  yıl nisan ayında yapılan törenle suya indirilmişti. Gövde ağırlığı yaklaşık 50 bin tonu bulan 001A’nın 2020’den önce inşasının tamamlanarak ordu envanterine alınması planlanıyor.

Çin'in yanı sıra dünyada 6 ülkenin ordu envanterinde uçak gemisi bulunuyor.

ÇİN ABD'YE YETİŞİYOR

Her türlü yüksek teknolojiye gelince Çin bu alanda da ABD'ye yetişmek için yol kat ediyor. Geçen yıl Pentagon, ABD istihbaratının 2014-2016 döneminde Çin'in ürettiği DF-ZF hipersonik uçağının 7 kez test edildiğini saptadığını açıkladı. 

Çin ayrıca aktif bir şekilde yeni nesil insansız hava araçları (İHA) da geliştirmeye devam ediyor. Özellikle güneş enerjisi kullanabilen ve bu özelliğiyle diğer İHA'lara göre havada daha uzun süre kalabilecek olan İHA'ların geliştirilmesine önem veriliyor.

ABD'den sonra en çok askeri uyduya sahip olan ülke yine Çin. Ordu uydu yoluyla yer belirleme sistemi Beidou'yu da başarılı bir şekilde geliştirmeye devam ediyor. 2015'in sonlarında ise Pekin, füze saldırısı önleme sistemlerinin uzay ayağını oluşturarak, balistik füze fırlatmalarının kaydedilmesini sağlayan ilk test uydusunu uzaya çıkardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Asla dediğin herşey yok olup gider. Aldırma, Dünya fani.
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    kafir korkak olur istediği kadar elinde yüksek teknoloji bulunsun farketmez. ayrıca Türkiye'ye bile diz çöktüremeyen abd çine hiç yapamaz
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya diz çöker Türk çökmez
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika istesin cini ekonomik mudahaleyle yiyip bitirir aci ama gercek bu malesef hee bide bu var amerika asla cokmez ve batmaz
    Cevapla
  • yusuf yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    dunyadan haberin yok yazıyon burada çin de amerikanin elinde olandan daha fazla dolar var bunun anlamini arastir yorma beni.
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada amerikan ekonomisinden bille daha fazla dolar cinlilerin elinde bulunuyor yani anlayacagin abd nin cini batirmaya kalkmasi demek kendini batirmasi demek biraz bence bu konuyu arastir
    Cevapla
  • HANÇER 6 yıl önce Şikayet Et
    kaç yaşındasın bilmiyorum ama bebe olduğun belli para ile kurulan bütün saadet zincirleri çöküyor zaman yakın
    Cevapla
  • Halis 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanılıyorsunuz...hz.yusufu oku...
    Cevapla
  • Herşeyden 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya savaşa hazırlanıyor
    Cevapla
  • hain avcisi 6 yıl önce Şikayet Et
    darısı bize. ama en önemlisi abd çöküşü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor