İki dev ülke yeniden karşı karşıya!

Hindistan ordusuna bağlı askerlerin Cammu Keşmir kontrol hattında Pakistan tarafına ateş açması sonucu 2 Pakistan askerinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İki dev ülke yeniden karşı karşıya!
İki dev ülke yeniden karşı karşıya!
GİRİŞ 01.03.2018 16:36 GÜNCELLEME 01.03.2018 16:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hint askerlerinin Cammu Keşmir yakınındaki Bhimber köyünde bulunan kışlaya ateş açtığı belirtildi.

Açılan ateşte 2 Pakistan askerinin yaşamını yitirdiği ve Pakistan ordusunun, Hint askerlerine karşılık verdiği ifade edildi.

 

 

Pakistan ile Hindistan arasında son günlerde sınır hattındaki çatışmalarda artış gözleniyor. Her iki ülke de sınırda yaşanan çatışmalar için birbirini suçluyor.

KEŞMİR SORUNU

İngiltere, 1947'de Hindistan'dan çekilirken, prenslik şeklinde yönetilen Keşmir’i Hindistan ya da Pakistan'la birleşme konusunda serbest bıraktı. Nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman olan Keşmir halkı 1947'de Pakistan'a katılmaktan yana tavır alsa da dönemin prensi, Pakistan yerine Hindistan ile birleşmeye karar verdi. Karara Müslüman Keşmir halkı karşı çıktı. Pakistan ve Hindistan'ın bölgeye asker göndermesiyle taraflar 1947'de ilk kez savaştı. İki ülke, yine aynı nedenle 1965 ve 1999'da savaşa gitti.

Keşmir'in yüzde 45'i Hindistan'ın, yüzde 35'i Pakistan'ın kontrolünde. Bölgenin yüzde 20'sine ise Çin hakim. Hindistan işgal ettiği bölgeleri "Cammu Keşmir" eyaleti adı altında kendine bağladı. Cammu Keşmir, şu anda Hindistan'da Müslüman nüfusun çoğunlukta bulunduğu tek eyalet durumunda. Pakistan ise kendi kontrolü altındaki Keşmir'e "Azad Keşmir (Bağımsız Keşmir)" ve "Gilgit Baltistan" olarak iki özerk bölge statüsü verdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 1948’den itibaren aldığı kararlarla Keşmir'in askerden arındırılmasını ve geleceğinin halk oyuyla belirlenmesini öngördü. Hindistan halk oylamasına sıcak bakmazken Pakistan BMGK kararlarının uygulanmasını istiyor.

YORUMLAR 10
  • HAMDİ KARATAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Saf Süresi 4. Ayet'te Cenab-I Hak Buyuruyorki: Gerçek Şu ki Allah Kendi Yolunda kafirlere karşı kurşunlarla kaynatılmış binalar gibi bir duvarın tuğlaları gibi biribirlerine kenetlenmiş olarak safusaf durarak savaşanları sever. Afrinde her zaman ve her yerde savaşan mehmetciklerimize selamlarımla sevgilerimle saygılarımla.
    Cevapla
  • hamdi karataş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Müslüman Ülkeler ne olur Şu Kafirlerin oyununa gelmeyin onlar yer yüzünde tek müslüman yaşasın istemezler. ellerinden gelse dünyadaki bütün müslümanları aynı anda öldürmek isterler. onlar altın verseler almayın muhakkak şüpelenin o altına çooook kuvvetli bir zehir bulaştırmışlardır diye.
    Cevapla
  • gaggoş 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz oyunudur
    Cevapla
  • hasso 6 yıl önce Şikayet Et
    oyuna gelmeyin
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde siyonist kafir iblis domuz netenyahu hindistana gitti.Bir katakulle olabilir.Pakistanlı kardeşlerimizin çok uyanık olması lazım.Tabi Ümmetinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor