Havada gerilim! Rusya'ya nota verdiler

Estonya, Rus askeri kargo uçağının hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek, Rusya'ya nota verdi.

Havada gerilim! Rusya'ya nota verdiler
Havada gerilim! Rusya'ya nota verdiler
GİRİŞ 13.03.2018 21:17 GÜNCELLEME 13.03.2018 21:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Estonya yerel basınında yer alan haberlerde, II-76 Rus kargo uçağının dün Estonya hava sahasını ihlal ettiği, bunun üzerine bugün Estonya Dışişleri Bakanlığının Rusya'ya nota verdiği belirtti.

Estonya Ordusu, Rus kargo uçağının Baltık Denizi'nde Vaindloo Adası yakınlarında hava sahası ihlali gerçekleştirdiği, ihlalin yaklaşık bir dakika sürdüğü, uçağın radar alıcı vericisinin açık olmasına rağmen Estonya Hava Seyrüsefer Hizmeti ile bağlantı kurmadığı iddiasında bulundu.

 

 

Rusya Savunma Bakanlığı ise iddiaları reddederek, uçuşun uluslararası kurallar çerçevesinde gerçekleştirildiğini, hiçbir ülkenin sınırının ihlal edilmediğini savundu. 

Belçika'nın Florennes Askeri Üssü'nde bulunan iki F-16 uçağının, ocak ayında Kuzey Denizi üzerinde "Tupolev TU 160" tipi iki Rus bombardıman uçağını engellediği duyurulmuştu.

Rusya, Baltık ülkelerinde sık sık hava sahası ihlali suçlamasıyla karşılaşıyor. 

YORUMLAR 11
  • sami 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım zalimleri zalimler musallat eyle
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki Rusya'nın bundan haberi var mı :)
    Cevapla
  • Anla be kuzum 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş verin afrine odaklanin.Dualarimiza ihtiyacı var mehmedimizin.Elin gavuru bu gün düşmandır yarın kanka.Takip edin ama çok bişey beklemeyin.Mesela onlar kendi aralarında asla savaş naz bunu bilin.Ulkeler genelde blöf yapıyor KKore gibi ABD gibi.Yunan gibi.
    Cevapla
  • Senin fikrin ne 6 yıl önce Şikayet Et
    Estonya benim esime gitmez.Dogu guta Miyammar Arakan idlip Yemen Bosna Filistin beni ilgilendirir.Çünkü dünyada zulüm görenler bunlar.Zülmü kim görüyorsa ben ona bakarım.Ona yardım isterim.
    Cevapla
  • Bundandı dallar 6 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz bişey.Estonyada müslüman varmı çok nadir.O nedenle oraya kimse dokunmaz.Nerde müslüman varsa katliyamı orda yapar haçlılar ve Yahudiler.Bakin akan kanlar bakın arakanda miyammarda Suriye'de Afganistan'da ıraktada Libya'da Mısır'da akan kanlar kimin.Pardon Filistin'i Bosnayı unuttum.Artik yeryüzünde müslüman kalmayacak.Haclı ve Yahudi sırt sırta verdi müslümanlara oyun üstüne oyun hile üstüne hile yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde