Hawking Suriye'deki savaş için ne dedi?

Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, 2014 yılında kaleme aldığı yazıda Suriye'de yaşanan savaşı 'iğrenç' olarak nitelemiş, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırmıştı.

Hawking Suriye'deki savaş için ne dedi?
Hawking Suriye'deki savaş için ne dedi?
GİRİŞ 14.03.2018 14:13 GÜNCELLEME 14.03.2018 14:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük düşünürleri arasında gösterilen İngiliz fizikçi Stephen Hawking 2014 yılında kaleme aldığı bir yazıda Suriye'de yaşanan savaşı 'iğrenç' olarak nitelemişti.

Bilginin ve teknolojinin günümüzde hızla geliştiğini belirten Hawking, medeniyetin bu kadar gelişmişliğine rağmen insanoğlunda hala 'agresif dürtülerin' bulunduğuna dikkat çekti.

Suriye'de yaşanan ve insan hakları örgütlerine göre 500 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği savaşla ilgili 2014 yılında görüşlerini aktaran Hawking, "Bugün modern teknoloji Suriye'de kendisini bomba olarak, kimyasal ve diğer öldürücü silahlar olarak gösteriyor. 100 binden fazla insan ölmüşken ve çocuklar hedef alınırken bunu izlemek ahlaklıca değil." demişti.

Yazısında 'Suriye'de olanlar iğrenç bir durum' diyen Hawking, "Dünya da bunu uzaktan seyrediyor. Nerede bizim duygusal zekamız, nerede kolektif adalet? Suriye'de çocukları korumak için birlikte çalışmalıyız. Ben bir baba olarak Suriyeli çocukların acısını hissediyorum ve artık buna yeter diyorum." sözleriyle uluslararası toplumun duruşunu eleştirmişti.

YORUMLAR 3
  • Babakartal44 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstad zeytin dalı paylaşımı yapta safın belli olsun edebiyatla olmaz bu işler buralarda ilber de konuşuyor
    Cevapla
  • Bozoklu 6 yıl önce Şikayet Et
    o şimdi ölü.
    Cevapla
  • İbrahim dostum 6 yıl önce Şikayet Et
    seyretmiyorlar, körüklüyor lar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki