Kaddafi'nin yardımına kimse koşmadı

Nicolas Sarkozy'nin Muammer Kaddafi'den para aldığı iddiasıyla suçlandığı şu günlerde Kaddafi'nin çevirmeni Meftah Abdallah Missuri, Kaddafi'den Mısır ve Tunus eski liderleri gibi isimlerin de yardım aldığını, buna rağmen kimsenin ona yardım etmediğini anlattı.

Kaddafi'nin yardımına kimse koşmadı
Kaddafi'nin yardımına kimse koşmadı
GİRİŞ 03.04.2018 09:29 GÜNCELLEME 03.04.2018 13:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Missuri, "Kaddafi'ye daha önce (Mısır'ın devrik lideri Hüsnü) Mübarek ve (Tunus'un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin) Bin Ali yardım için başvurdu. O Asya'dan Latin Amerika'ya tüm ‘üçüncü dünya' ülkelerine yardım ediyordu. Örneğin Fransız Dışişleri'nin bütçesi 1 milyar 700 milyondur, bu paradan 780 milyon diğer ülkelerle ilişkileri geliştirmek ve onlara yardım etmek için ayrılıyor. Libya'daysa bu tür amaçlar için daha önceden belirlenen bir meblağ hiç olmadı. Biz, doğal afetlerden, açlıktan, çekirge sürülerinin istilasından mustarip olan herkese yardım ediyorduk, ilaç, uçak yolluyorduk. Yardım talep eden herhangi bir lider, yarım milyon ile 5 milyon dinar arasında yardım alıyordu" ifadelerini kullandı.

KİMSE YARDIM ETMEDİ

Kaddafi'nin bu cömertliğinin karşılığını bulamadığı, o yardım ettiği devletlerden hiçbir desteğin devrim zamanlarında gelmediği ortaya çıktı.

 

 

"Mısır ve Tunus Cumhurbaşkanları daha Kaddafi'den önce iktidardan düştü, bu nedenle kendisine zor anlarında yardım edemediler. Afrika ülkeleri Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmalarını yatıştırmaya çalıştı, fakat başarısız oldu. Kaddafi'ye Güney Afrika Cumhuriyeti, Venezuela ve Belarus kapılarını açtı, ancak o vatanını terk etmek istemiyordu." diyen Kaddafi'nin çevirmeni, Kaddafi'nin cömertliğine karşın kimsenin ona zor zamanında yardım etmediğini, desteklemediğini belirtti.

KAYIP PARALAR

‘Kaddafi'nin paraları nerede?' sorusuna da yanıt arayan Missuri, "Muammer Kaddafi'nin ölümünden sonra hiç kimse kendisine ait herhangi bir mülk bulamadı. Sahip olduğu tüm evler, resmi olarak Vakıflar Bakanlığı'na ve çocuklara devredilmişti, nakit paraysa yoktu." yanıtını verdi.

YORUMLAR 8
  • Memiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Saddam ve kaddafi emperyalist ler tarafından katledildi. ALLAH (C.C. ) Rahmet etsin.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    AVRUPANIN HER ÜLKESINDE mal varlıkları ve bankalarda milyarları vardi hiçbir ülke demiyorki bizde bu kadar var, haa dedikleri sudur kadafinin mal varlıkları donduruldu kardeşim bosuna dememişler gavur gavurluğunu her zaman yapar diye
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Paralar, altınlar çıkmaz. Afrika sömürgeciliği devam etti, aynen orta doğuda olduğu gibi. Aksi taktirde ne işi var ABD veya fransanın orda...
    Cevapla
  • Cim 5 yıl önce Şikayet Et
    Gaz ve petrol için olmasın
    Cevapla
  • ,...... 5 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem ama İslam dünyasında geçilmez kalelerden biriydi. Dünyaya kafa tutuyordu. Adamı sattılar. Satanlar şimdi cezasını çekiyor.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşenin dostu olmaz sözünü doğrular nitelikte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!