Duterte'den kameralar önünde ağır küfür

Filipinlerin küfürbaz lideri, psikiyatri muayenesinden geçmesini isteyen BM yöneticisine kameralar önünde sövdü.

Duterte'den kameralar önünde ağır küfür
Duterte'den kameralar önünde ağır küfür
GİRİŞ 04.04.2018 15:42 GÜNCELLEME 04.04.2018 15:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önüne gelen herkese küfür eden Filipinlerin ağzı bozuk lideri Rodrigo Duterte'nin hezeyanlarından bu kez Birleşmiş Milletler (BM) nasibini aldı.

Duterte için 'psikiyatra görünmesi gerekiyor' diyen BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, hayatında kimseden duyamayacağı küfürleri yedi.

Duterte, "Hey o.. çocuğu komiser, psikiyatriste gitmeye mi ihtiyacım var? Psikiyatrist bana 'Siz iyisiniz. Sadece küfür etmeyi seviyorsunuz' dedi. Koca bir kafan var ama içi boş. Boş kafa!" dedi.

73 yaşındaki Filipinler lideri, sözlerine "Kaba mıyım? Evet kabayım. Bunun hakkında yapabileceğim bir şey yok. İnsanları mı öldürüyorum? Evet gerçekten öldürüyorum. Hadi uyuşturucu yapmaya devam edin" diyerek devam etti.

Geçmişte belediye başkanlığı yaptığı dönemde kendi elleriyle uyuşturucu kaçakçılarını öldürdüğünü itiraf eden Duterte, ülkesi Filipinler'de halihazırda şiddetli bir uyuşturucu karşıtı kampanya yürütüyor.

Şüphelilerin kurşuna dizildiği operasyonlar, yoğun insan hakları ihlalleri nedeniyle dünyanın tepkisini çekiyor.

Duterte'yi mercek altına alan Uluslararası Ceza Mahkemesi, 'insanlığa karşı suç' şüphesiyle ön soruşturma açtı.

Rodrigo Duterte'nin küfür ettiği liderler arasında ABD'nin eski başkanı Barack Obama ve Katolik Hristiyanların lideri Papa da var.

YORUMLAR 2
  • Sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    küfür ettikleri şahıslar a dan z ye hak ediyor
    Cevapla
  • dabidabi 6 yıl önce Şikayet Et
    sövülecek adama sövüyor. Gidip normal insanları öldürmüyor, zehir tacirlerini öldürüyor. Daha ne yapsın. Ben olsam bende gebertirim. Uyuşturucu satanlar insanlık suçu işlemiyor, uyuşturucu satanları öldürenler insnalık suçu işliyorsa bu tamamen uluslararası ceza mahkemesinin uyuşturucu sattığı gibi bir durum oluşturuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında