AfD'den Türkiye'ye övgü: Teşekkürü hak ediyor!

Alman sağ popülist AfD partisi, Türkiye için "ABD ve İngiltere'nin tırmandırdığı gerilime son vererek Rusya ile ilişkilerde normalleşmeye katkı sağlayan NATO üyesi teşekkürü hak ediyor" ifadelerini kullandı.

AfD'den Türkiye'ye övgü: Teşekkürü hak ediyor!
AfD'den Türkiye'ye övgü: Teşekkürü hak ediyor!
GİRİŞ 06.04.2018 11:40 GÜNCELLEME 06.04.2018 11:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mecliste ana muhalefeti oluşturan sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşma konusunda sürpriz bir yorumda bulundu.

AfD'nin Dış Politika Sözcüsü Petr Bystron, Ankara ile Moskova arasındaki işbirliğinin AB ya da NATO için bir tehdit oluşturmadığını söyleyerek, "Aksine, ABD ve son dönemde İngiltere'nin Rusya ile ilişkilerde tırmandırdığı gerilime son vererek, ilişkilerde normalleşmeye katkı sağlayan her NATO üyesi teşekkür ve takdiri hak ediyor" dedi.

AfD milletvekili Bystron, Türkiye'nin nükleer enerji ve füze savunma sistemleri konusunda Rusya ile işbirliğine gitmesini ise Erdoğan'ın özellikle ABD'ye karşı "bağımsızlık" mesajı olarak yorumladı.

 

 

TÜRKİYE BATI İLE DOĞU ARASINDA BİR KÖPRÜ

Erdoğan'ın attığı adımlar ile Türkiye'nin kendisini Doğu ile Batı arasında bir köprü olarak konumlandırdığı geleneksel politikasını yeniden canlandırdığını söyleyen Bystron, "Bu Türkiye hakikatlerine en uygun pozisyon. Çünkü Türkiye'yi Batı'nın değerleriyle yapay bir şekilde uyumlaştırma yönündeki tüm çabalar başarısızlıkla sonuçlandı. Türkiye coğrafi olarak da, tarihsel olarak da, kültürel olarak da Avrupa'ya ait değil" görüşünü savundu. AfD'li siyasetçi, Türkiye'de hükümetin iç politikada attığı adımların, ülkeyi Batı'nın değerlerinden uzaklaştırdığını belirterek bu nedenle AB'nin Türkiye ile üyelik müzakere sürecini durdurması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 4
  • Göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    katliamcı soykırımcı kan emici değerleriniz sizin olsun bizim kendi değerlerimiz bize yeter
    Cevapla
  • OSMANLI İMP 6 yıl önce Şikayet Et
    Alamanyanın kafasına taş düşmüş
    Cevapla
  • Demir Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkeri Afrika daki göç eden hayvanlar gibi ABD önce kendini hendek ten kendini atıyor sonra gözü kapalı AB ülkeleri peşin den hendek ten kendilerini atıyorlar aklı olan bu sürüye ve sürü liderine uymaz
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupa mı kaldı. ki zaten siz amaç değil araçsınız bizim için. laleler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!