ABD askerlerine saldırı iddiası! '15'i öldü'

Esed rejimi destekçisi Halk Direniş Örgütü, Amerikan askerlerine yönelik saldırılar düzenledi. Bu saldırılar sonucunda 15 Amerikan askerinin öldüğü iddia edildi.

ABD askerlerine saldırı iddiası! '15'i öldü'
ABD askerlerine saldırı iddiası! '15'i öldü'
GİRİŞ 07.04.2018 12:54 GÜNCELLEME 07.04.2018 14:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Esed rejimi ordusunu destkeleyen Halk Direniş Örgütü, Amerikan askerlerine saldırdı. Pravda Report'un haberine göre 30 Mart'ta bir askeri aracı vurdu ve altı Amerikan askerini öldürdü.

Araçtaki diğer sekiz asker ise yaralandı. 'Wargonzo' isimli Telegram kanallarında yayımlanan mesajlara göre örgüt, aynı gün (30 Mart) başka bir ABD'li askeri gruba Fırat'ın doğu tarafında Menbiç'ten Rakka'ya giderken saldırdı. Havan topu ateşiyle iki Amerikan askeri ölürken sekizi yaralandı.

 

 

1 Nisan'da ise Al-Shaddadi'deki evlere işçilere yardım amacıyla geldiklerini belirten dört kişi, Amerikalıların yaşadıkları evlere el bombaları attılar. Burada da yedi kişinin öldüğü ve on kişinin yaralandığı dile getirildi.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA YOK

Pentagon bütün bu bilgilerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

ÖRGÜT AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan 'Syrialiveuamap' sayfasında örgüte ait video, Türkçe ve İngilizce notlarla paylaşıldı. Bu videoda rejime destek verdiğini belirten örgüt, Amerikan askerlerine saldıracaklarına yönelik açıklamalarda bulunuyor. Bu paylaşımların yaklaşık 5 gün önce yapıldığı görülüyor.

YORUMLAR 17
  • Selahaddin 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olarak inancım o durki Allah (CC) zalimlerin zulmüne ilelebet izin vermez.İnşaallah.Allah sabredenlerle beraber dir.
    Cevapla
  • ism@il 5 yıl önce Şikayet Et
    olenler abd nın deynekcısı pkk lılardır surermı adamını on safa
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    müslüman bebek katillerinin leş sayısını arttır yarabbim zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah leşlerinin sayılarını artırsın yaşasın zalimler münafıklar kafirler için CEHENNEM
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel haberler bunlar coniyi torbada göndermezsen akıllanmaz bunlar acıkta fransız askerlerine yapsalar belkimacronun kafası ozaman basar yani kaç ypg likorumak için kaç fransız askeri kaybetmeye hazır yarın torbada askerler fransaya gitmeye başladığında fransızlar macrona bunu sormuyacaklarmı bizim sebebimiz var ama sizinkini makron halkına nasıl anlatır görücez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti