'Araplar olarak İsrail ile başa çıkarmıyoruz'

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Arapların kendi içindeki karışıklıkların Filistinlilere yönelik İsrail uygulamalarıyla başa çıkmayı olumsuz etkilediğini söyledi.

'Araplar olarak İsrail ile başa çıkarmıyoruz'
'Araplar olarak İsrail ile başa çıkarmıyoruz'
GİRİŞ 16.05.2018 19:52 GÜNCELLEME 16.05.2018 19:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, Bakanlar Kurulu toplantısında, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki göstericilere karşı işlediği katliamı kınayarak, "Arapların mevcut karışıklığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarıyla başa çıkmayı olumsuz etkiliyor" dedi.

Kudüs'ün "İsrail'in başkenti" olarak görülmesini kınayan Cumhurbaşkanı Avn, Filistin meselesinin hem Arap Birliği zirvelerinde hem de Lübnan'a gelen yabancı yetkililer ile görüşmelerinde öncelik konu olduğuna dikkati çekti.

Avn, ayrıca Lübnan'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantıya katılma daveti aldığını ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in toplantıda hazır bulunacağını aktardı.

Bu arada Başbakan Saad el-Hariri de Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen katliamın büyük bir suç olduğuna ve Lübnan Bakanlar Kurulu'nun Filistin davasına değişmez yaklaşımına vurgu yaptı.

Lübnan'ın yeni bir döneme doğru ilerlediğini ve ülkeyi korumak için daha çok uzlaşı ile birliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Hariri, Lübnan'da elde edilen başarıların tümünün müdahalesiz siyasi uzlaşıların meyvesi olarak ortaya çıktığını kaydetti.

NEKBE (BÜYÜK FELAKET)

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri gösteriler düzenliyor.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit oldu, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere en az 3 bin kişi yaralandı.

YORUMLAR 26
  • martli 5 yıl önce Şikayet Et
    kendiniz kendi başınıza belasınız kalkmış israil ile basa çıkamıyoruz diyor siz önce bir kendiniz ile başa çıkın..
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin işi islam devletlerini birbirine düşürmek ve istediklerini böylelikle yaptırması, yoksa birlesirlerse halleri nolacakcok iyi biliyorlar. Kur'an ve sünnete sarılanlar hidayete erer ler, diğerleri kukla olur ve ahiretide heba etmis olur...
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    haaa dahasi ni da sayalimmi bre islamalemin satimis karektersiz leri söyle bi etrafiniza bakin ULAN cocukalriniz milyonluk araba larla garajlarinizda adeta koleksiyon yapiyosunuz özel siparis avrupa marka otolar lüks yatlar vs GAZZE afgan arakan sizler icin niye bir sey ifade etsin ki satilmis karektersizler abd nin ingiliz fransiz itaril in köpekleri olmusunuz
    Cevapla
  • uyanış 5 yıl önce Şikayet Et
    çünkü satılıyorsunuz ve korkuyorsunuz
    Cevapla
  • toto 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar hain, saltanatına düşmüş krallar,prensler,diktatörler olduğu müddetçe kimseye güç yetiremezsiniz. müttefikler sizi hep kaz gibi yolacak. ağlayan da sokaktaki adam olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak