Araplar ile PKK arasında çatışma çıktı!

Suriye'nin Rakka ilinde terör örgütü YPG/PKK'nın işgaline karşı koyan silahlı Arap grup örgütle çatıştı. Rakkalı siviller de teröristlerin ilçeyi terk etmesi için eylem yaptı.

Araplar ile PKK arasında çatışma çıktı!
Araplar ile PKK arasında çatışma çıktı!
GİRİŞ 28.05.2018 11:23 GÜNCELLEME 28.05.2018 11:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rakka'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, bölgede SDG ismini kullanan YPG/PKK ile kısa süre öncesine kadar işbirliği yaptığı bazı Arap gruplar arasındaki anlaşmazlıklar, çatışmalara dönüştü. 

Rakka Devrimcileri (Süvvar el-Rakka) isimli Arap grubun YPG/PKK'yı saf dışı bırakarak bölgedeki Arapları yanına çekme ve bazı gençleri silah altına alma faaliyetleri nedeniyle dün akşam başlayan çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü. 

 

 

Çatışmalar Rakka'nın Rumeyla mahallesi ve Barazi bulvarına da sıçradı.

YPG/PKK bölgeye çok sayıda takviye unsur göndererek, Rakka Devrimcileri'nin karargah olarak kullandığı 17. tümen ile çok sayıda semti kuşatma altına aldı.

Çatışmalar gece geç saatlerde sona ererken, teröristlerin kuşatmasındaki semt ve sokaklarda siviller "YPG Rakka'dan çıksın" sloganlarıyla sokaklara döküldü. Protestolarda, terör örgütünün Arap topraklarını terk etmesi istendi.

Arapların YPG/PKK'ya tepkileri artıyor

ABD destekli YPG/PKK, Rakka'yı terör örgütü DEAŞ'tan alırken Rakka Devrimcileri'ni savaş açma" tehdidiyle kendi hakimiyetini ve işbirliğini kabul etmeye zorlamıştı.

Ancak Rakka Devrimcileri grubu son aylarda bölgede çok sayıda Arap genci bünyesine dahil ederek YPG/PKK hakimiyetine karşı tehdit haline gelmişti. Bunun üzerine teröristler, 3 hafta önce grubun 2 komutanını bir hafta boyunca alıkoymuştu.

Terör örgütü YPG/PKK, ABD planı çerçevesinde Suriye'de silah ve lojistik desteğiyle kendisine yakın tuttuğu bazı küçük grupları SDG adı altında kontrol ediyor. Amerikan yönetimi, böylelikle yardımlarını YPG/PKK'ya değil SDG içindeki Araplara yaptığını iddia ediyor. 

Rakka'da insani kriz büyüyor

Bir dönem terör örgütü DEAŞ'ın "kalesi" olan Rakka, Ekim 2017'de ABD'nin hava desteğiyle YPG/PKK'nın eline geçmişti.

DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin yoğun hava saldırıları sonucu kent merkezinin neredeyse tamamı harabeye dönmüştü. Başka çareleri olmadığı için evlerine dönen çok az sayıda sivil, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

YPG/PKK, kentte sivillere herhangi bir hizmet sağlamıyor. Siviller yıkılan evlerini yeniden inşa etmek için kendi kısıtlı imkanlarını kullanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ortda bir DEAS köpegi var birde ypg pkk ypj vs vs alayina avrupadan hacli itleri savasci olarak katilim yaptilar bir coguda parali itler ama ne öso ya nede adi sani ne olursa olsun abd pkk ypg ye karsi olusumlara katilan MUCAHIT yok ne hizbullah tan ne de herhangi bir baska kurulustan ne türk ne iran hani nerde ISLAM RUHU lafffff sayet gercekten CIHAD aski anlayisi olsydi en azindan ÖSO ya katilimlar patlamasi gerekirdi ki o zaman ne PKK ne ESED iti kalirdi??
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    suriye de adi sani kimligi kime bagli oldugu hic fark etmez PKK YPG ye karsi olan isterse esed e bagli silahli guruplar olsun TÜRKIYE ve IRAN vargücleriyle bu örgütelere destek olmali nasil abd itrail ve tüm ab ülkeleri bunlari bize karsi destekliyorsa bizde abd yi ve hacli köpeklerini yalniz lastirma adina iran la isbirligi icinde pkk ya karsi her tür eyleme gurplara destek olmaliyz
    Cevapla
  • ..... 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK babasının sözünden çıkmaz. Gerçi babası kim belli değil ama..... Olan Suriye'nin gerçek sahiplerine oluyor
    Cevapla
  • hak yol 5 yıl önce Şikayet Et
    Buralardada islam sancağı altında kurtuluş savaşını başlatacak birileri lazım. Kurtuluş islamın birleşmesi ile olacak inşaallah. Buda aziz milletimize nasip olur inşaalah.
    Cevapla
  • Bir garip 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Babası ABD ile birlikte , PKK itleri bu coğrafyadan kovulacak. Yahudi taşeronlarını yaşatmayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi