Patlamalar devam ediyor! Ölü sayısı 69'a yükseldi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'ndaki patlamalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 69'a yükseldiği bildirildi. Yetkililer, yanardağdaki patlamalardan toplam 1,7 milyon kişinin etkilendiğini kaydetti. Öte yandan, ABD'nin Hawaii eyaletindeki Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar 117 evi yok etti.

Patlamalar devam ediyor! Ölü sayısı 69'a yükseldi
Patlamalar devam ediyor! Ölü sayısı 69'a yükseldi
GİRİŞ 05.06.2018 09:15 GÜNCELLEME 05.06.2018 09:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda meydana gelen patlamalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 69'a yükseldi. Ulusal Adli Bilimler Enstitüsü Direktörü Fanuel Garcia, şimdiye kadar 69 kişinin cesedinin bulunduğunu, bunlardan 17'sinin kimliğinin belirlendiğini belirtti.

Garcia, "Cesetlerin kimliklerini belirlemek bizim için çok zor çünkü ölenlerden bazıların yüzleri, bazılarının parmak izleri yok. Kimlik tespiti için diğer yöntemlere başvurmak zorunda kalacağız. Mümkün olursa kimlik belirlemek için DNA örnekleri alacağız" dedi.

 

 

DEVLET BAŞKANI BÖLGEYE GİTTİ

Devlet Başkanı Jimmy Morales de felaket bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Kurtarma ekipleri, lavların arasında kalan en az 10 kişiyi helikopterlerle kurtardı.

1.7 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ

Başkent Guatemala City'nin 40 kilometre güneybatısındaki Fuego Yanardağı'nda pazar günü patlamalar olmuş ve püsküren lavlar, El Rodeo köyündeki evleri yok etmişti. Patlamalar sırasında çok sayıda kişinin yanarak öldüğü sanılıyor. Patlamalar sırasında yaralanan çok sayıda kişi tedavi altına alındı, 3 bin 200'den fazla kişi de güvenli bölgelere tahliye edildi. Yetkililer, yanardağdaki patlamalardan toplam 1,7 milyon kişinin etkilendiğine dikkati çekiyor.

HAWAII'DE FACİA BİTMİYOR

ABD'nin Hawaii eyaletindeki Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar 117 evi yok etti. Hawaii Belediye Başkanlığı Sözcüsü Janet Snyder, bir ay önce faaliyete geçen Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavların 117 evi kül ettiğini belirtti.

Lavlar nedeniyle şimdiye kadar yok olan ev sayısı cuma günü 87 olarak açıklanmıştı.

Snyder, ne kadar evin tehdit altında olduğuyla ilgili açıklama yapmadı. Yanardağın faaliyete geçmesinin ardından Puna bölgesinden binlerce kişi tahliye edildi. 

Uzmanlar, Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavların toplamda 20 kilometrekarelik alana yayıldığını açıkladı.

HALKA "TAHLİYE YA DA TUTUKLANMA" UYARISI

Son bir haftadır yanardağdaki patlamaların artması ve püsküren lavın akışkanlığının fazla olması nedeniyle yetkililer, halka evlerini terk etmelere uyarısında bulundu. Polis, yöre halkına "Evlerinizi terk etmezseniz tutuklanırsınız." duyurusu yaptı.  Bölgede irili ufaklı depremler de meydana geliyor. Dünyanın en aktif volkanlarından Kilauea Yanardağı'nda 1983 yılından bu yana patlamalar oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Guatemala Başkanı Jimmy Morales, İsrail Başbakanı'na Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararı konusunda: "Bu bir onur ve yapılacak en doğru şey" diyerek işgalci bebek katili Israel'e destegini dile getirmiş ... ABD ve İsrail tarafından memnuniyetle karşılanmiş idi..
    Cevapla
  • Filistin 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen filistin e gidip amarikanin ardindan buyukelcilik aciyor gavurlar Allah boyle belasino verir iste
    Cevapla
  • Lax 5 yıl önce Şikayet Et
    Açlıktan nefesiniz kokuyor.... İsrail'in Kudüs'ü başkent ilan etmesine destek veriyorsunuz... Allahın sopası yok böyle acıtır insanı
    Cevapla
  • Ahmet Y. 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD kurtarsın sizi şimdi kuyruğuna takılıp müslüman kanı akıtılmasına vesile oldunuz. Her şeyin bir zamanı var. Mü' minin kanı toprağa düştüğü zaman arz ve arş sallanır.Elbet bu kanların hesabı ABD başta olmak üzere herkesten sorulur.
    Cevapla
  • vefa 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın büyüklüğünü görün işte silahlarınıza güvenmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!