Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek teklif!

İsrail Savunma Bakanı Liberman'ın Hamas’ın elindeki 4 İsrail askerini serbest bırakması halinde, Gazze için Güney Kıbrıs’ta bir liman inşa edebileceklerini ifade ettiği bildirildi.

Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek teklif!
Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek teklif!
GİRİŞ 26.06.2018 13:03 GÜNCELLEME 26.06.2018 14:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail ile Hamas yönetimi arasında esir asker pazarlığı uzun süredir devam ediyor. İsrail'in Kanal 2 televizyon kanalının haberine göre, Savunma Bakanı Lieberman, esir askerler karşılığında güney Kıbrıs'ta Gazze ambargosunun hafifletilmesi için liman kurulmasını teklif etti. Hamas ise, elindeki askerler karşılığında İsrail hapishanelerinde bulunan bazı Filistinlilerin de serbest bırakılmasını talep ediyor.  

İsrail’in Channel 2 televizyon kanalının dün akşam Bakanı Lieberman’a yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Kıbrıs Rum yönetiminde kurulacak yarı liman iskele, Gazze Şeridi’ne gidecek tıbbi yardım, ticari ve genel ihtiyaç malzemesinin yükleme noktası olarak kullanılacak. Liman iskelesinin tüm masraflarını İsrail karşılayacak. 

 

 

KIBRIS’TAN KÜÇÜK GEMİLER GAZZE’YE GİDECEK

Kıbrıs’ta Gazze ambargosunu kontrol merkezi, Filistinlilere uygulanan ambargonun kaldırılması yöntemleriyle ilgili görüşme sırasında daha önce gündeme gelmişti. İnşa edilecek büyük gemilerin de yanaşabileceği iskele, İsrail’in denetiminde yönetilecek.

İsrail, büyük yardım gemilerinin önce Güney Kıbrıs’ta inşa edilecek iskeleye kontrollü şekilde ulaşması, yüklerin Kıbrıs Rum yönetiminde boşaltılması ve ardından küçük gemilerle Gazze’ye ulaştırılmasını hedefliyor.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın geçen hafta Lefkoşa’da bir araya geldiği Rum Savunma Bakanı Savvas Angelides ile Gazze kontrol iskelesi konusunda anlaştığı ve çerçeve anlaşması ile iskelenin yeri gibi teknik konuların önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafir ne hakla insanlarin hayatlatina ambargo koyuyorsun
    Cevapla
  • akif gubbuk 5 yıl önce Şikayet Et
    yalan..yalan..
    Cevapla
  • Zabit 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan yalancı terör devleti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş