Türkiye'ye bir tehdit daha: Devam edilirse...

ABD'li Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'nin Rusyalideri Vladimir Putin ile ortaklık yolunda ilerlemesi halinde Washington'dan F-35 uçakları alamayacağı tehdidinde bulundu.

Türkiye'ye bir tehdit daha: Devam edilirse...
Türkiye'ye bir tehdit daha: Devam edilirse...
GİRİŞ 03.07.2018 11:26 GÜNCELLEME 03.07.2018 11:27
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

ABD ve İngiltere, Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri alma girişiminden duyduğu rahatsızlığı ve alımın gerçekleşmesi halinde atmakla tehdit ettiği adımları açıklamaya devam ediyor.

Daily Telegraph, ABD ve İngiltere parlamentolarının Türkiye'nin S-400 ve F-35'leri eş zamanlı olarak alması halinde F-35'lerin teknolojik verilerinin Rusya'nın ele geçirmesinden çekindiğini yazdı.

 

 

Gazetenin aktardığına göre Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'ye F-35 satışını ancak Ankara'nın S-400'lerden vazgeçmesi halinde destekleyeceğini belirtti.

"RUSYA'NIN F-35'LERİN ZAYIF NOKTALARINI KEŞFETMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye'nin iki sistemi de satın almasının Rusya'ya F-35'lerin işlevsel imkanlarını değerlendirme, F-35'lerin zayıf noktalarını izleme ve keşfetme imkanı sunacağını kaydeden Van Hollen, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Habere göre Van Hollen imzasını taşıyan, Ankara'ya F-35 satışını öngören yasa tasarısına ilişkin tadil tasarısının F-35 satış sürecinin ABD Dışişleri Mike Pompeo Türkiye'nin S-400 almayacağına dair garanti verene dek askıya alınmasını tavsiye ediyor.

Senatör, "Bu tadil tasarısı, Türkiye'nin NATO müttefiklerini dikkate almaması ve Putin ile ortaklık yolunda ilerlemesi halinde F-35 alamayacağının mesajını veriyor" diye ekledi.

"RUSYA F-35 ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMEYE ÇALIŞIYOR"

İngiliz vekil Marc Francois de, Rusya'nın Türkiye üzerinden F-35 üretim teknolojileri hakkında bilgi edinmeye çalıştığını öne sürdü.

Francois, "İngiltere, özellikle görünmezlik teknolojisi nedeniyle F-35'lere büyük yatırım yapıyor. Türkiye'nin S-400 alımı da dahil hiçbir eylemin F-35'leri etkin olarak kullanma imkanını tehdit etmesini istemiyoruz"ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 67
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz gönderinceye kadar biz zaten kendi uçağımızı yapacağız katiller ordusu. Allah gazabı üzerinize olsun.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun abd musluman dusmani bebek katili siyonist abd
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizi şamar oğlanı görenler Allahın izniyle Türklere şantaj yapılmayacağını çok yakında anlayacaklar
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk devlet Turkiye abd muttefiklikten bahsediyor terorisleri bize karsi kullaniyor bize silah vermiyor terorislere binlerce tir ucak dolusu veriyor Abd TURKİYE nin 1 numarali dusmanidir iliskiler kesilmeli terorist abd ulkemizden gonderilmeli
    Cevapla
  • Demir ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin İsrail F35 lerin tüm bilgilerini Rusyaya satmıştır karşılığında İran üstlerine vurma müsdesi verilmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler