Büyük rezillik! İsrail'den tartışmalı karara onay

İsrail parlamentosu, Filistinlilerin vergilerinden Filistinli tutuklular ile şehit ailelerine ayrılan ödeneğin kesilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Büyük rezillik! İsrail'den tartışmalı karara onay
Büyük rezillik! İsrail'den tartışmalı karara onay
GİRİŞ 03.07.2018 10:31 GÜNCELLEME 03.07.2018 10:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yediot Ahronot gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, söz konusu tasarı parlamentonun ikinci ve üçüncü oylamalarında 87 milletvekilinden "kabul", 15'inden "ret" oyu alarak yasalaştı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ocak ayında yaptığı açıklamada, İsrail yasalarını onaylayan bakanlar komitesinin, Filistinli şehitler ve tutuklular için tahsis edilen ödeneğin kesilmesini öngören bir yasa tasarısı hazırladığını duyurmuştu. İsrail parlamentosu, söz konusu yasa tasarısının ilk oylamasını mart ayında gerçekleştirmişti.

 

 

İsrail yönetimi, Filistinliler adına, kontrolü altındaki sınır kapılarından topladığı yıllık 2 milyar doları iki taraf arasında imzalanan anlaşma gereğince Filistin hazinesine aktarıyor. Filistin hükümeti ise bu vergilerden İsrail hapishanelerindeki tutuklular ile şehit edilenlerin ailelerine sembolik maaş tahsis ediyor. Söz konusu yasayla bu vergilerden yaklaşık 300 milyon dolarlık kısmının kesilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan herzaman şeytandır.Bunar dünde şeytandı bugünde şeytan.Herzaman da şeytan kalacaklar.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    iblisin askeri, buda şaron gibi ahesteaheste verecek o canı inşAllah!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri