Kimse beklemiyordu! Kim herkesin içinde yaptı!

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesinde teftiş ettiği yatırımların hiçbirinden memnun kalmaması üzere ilk kez kamuoyu önünde yetkilileri eleştirdi.

GİRİŞ 18.07.2018 08:42 GÜNCELLEME 18.07.2018 12:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ülkenin liderleri yatırımlarla ilgili ziyaretlerinde genelde yetkililere övgüler düzüyor.  Ancak devlet medyası bu kez, Kim'in bir enerji santralinin sadece yüzde 70'inin tamamlandığını gördüğünde "nefesinin tutulduğunu", bir tatil köyündeki banyo küvetlerinin "akvaryumdan bile daha kirli olduğunu gördüğündeyse şoke olduğunu" bildirdi. 

Pyongyang, uzun yıllardır nükleer silah geliştirme programı dışında ekonomik kalkınmaya büyük önem veriyor.  Kim son teftişinde, Çin sınırında yer alan Kuzey Hamyong Eyaleti'ndeki dört ayrı tesisi gezdi. 

 

Orangchon enerji santralinde, tesisinin inşaatının 17 yıl önce başlamasına karşın sadece yüzde 70'inin bitmesini eleştirdi. 

Yombunjin'deki bir otelde, projeye altı yıl önce başlanmasına rağmen bina sıvasının bitmemesine kızdı.  Onpho tatil köyünde, banyo küvetlerinin "kirli, iç karartıcı ve sağlıksız" olduğunu söyledi. Kim, bir yatak fabrikası ziyaretindeyse, Kore İşçi Partisi'nin eyalet komitesinin "yarım yamalak iş yaptığını" belirtti. 

BBC Güney Kore Muhabiri Laura Bicker, bu tür haberlerin devlet medyasında yayımlamasının, nükleer programın tamamlandığını açıklayan Kim'in artık Kuzey Korelilere, vaadettiği ekonomik hedeflere ulaşmaya çalışan bir lider olarak gösterme çabasıyla ilgili olduğunu belirtiyor. 

Bicker, Kim'in ülke içinde olduğu kadar ülke dışında da ekonomik reformcu görüntüsü çizmeye çalıştığı yorumunu yapıyor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

YORUMLAR 10
  • belli 5 yıl önce Şikayet Et
    Belkide erkekler ve kadınların belli bir kilodan fazla alması yasak olabilir yani her şey katı kurallı bir ülke olabilir bence böyle bişey
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    bir de kendi dışında semiz bir adam yok. tek kilolu olan kendisi. millet hep aç. yazık. sefil bir görüntü.
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreden sürekli olumsuz haber gelmesi sizede anormal geliyormu?
    Cevapla
  • tosun 5 yıl önce Şikayet Et
    işte size çok beğendiğiniz rejim yaşlı başlı ınsanlar bir cocuğun karşışında korkudan tıtriyor
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Beğendiğimizi kim söyledi. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet de çok gençti ve önünde yaşlı başlı adamlar titriyordu. Bu onun kötü idareci olduğunu mu gösterir. Kim Jong-un kötü o başka.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanındakilerin hepsi nerdeyse korkudan bayılacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor